Безжично зарядно за телефон: плюсове и минуси - Keysoo

Безжично зарядно за телефон: плюсове и минуси

Безжично зарядно за телефон: плюсове и минуси

 Едно от нововъведенията, което се налага с бързи темпове,

е безжичното зареждане на устройствата

 

Тази технология предлага удобство и определени предимства, но идва и със своите недостатъци. В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите на безжичните зарядни за телефони.

Предимства

Удобство 

Тъй като не са необходими никакви видове свързвания, безжичното зареждане е по-практично от кабелното. Веднага след като поставите телефона си на зарядното устройство, той ще започне да се зарежда. В резултат на това можете да го използвате навсякъде, независимо дали сте у дома, на работа или на почивка.

По-малко хаус

Очевидният плюс на безжичното зареждане е липсата на необходимост от кабели. Нека си признаем, никой не харесва кабелите, особено когато те са навсякъде из жилището ни. Безжичното зарядно е идеален начин да се отървете от тях. За щастие, станцията за безжично зареждане решава този проблем. Тя представлява подложка, която можете да поставите навсякъде, позволяваща ви да зареждате няколко различни устройства едновременно.

Защита на портовете и кабелите

Честата употреба на кабели за зареждане може да доведе до износване и повреди на портовете на телефона, както и на самите кабели. Безжичното зареждане може да помогне при опазването на тези части от устройството, което допринася за по-дълъг живот на смартфона.

По-малко рискови ситуации

Безжичното зареждане елиминира възможността за токовите удари, които се случват понякога при включването и изключването на едно зарядно от контакта. Също, някои безжични зарядни устройства съдържат функции за безопасност, които предпазват вашето устройство от прегряване или презареждане. Има много по-малък шанс за електрически проблеми, тъй като зареждането се извършва в затворено пространство без връзки.

По-дълъг живот на батерията

Зарядните устройства се чупят по-често, защото имаме навика да ги огъваме кабелите, прибираме в джобове или чанти, или излагаме на влага и прах. Контактите, както и USB портът на вашето устройство ще се износват сравнително по-малко, защото не е необходимо да включвате и изключвате нещо през цялото време. Безжичните зарядни нямат кабели и обикновено са направени от по-здрави материали, за да издържат по-дълго.

Недостатъци

По-бавно зареждане

Един от основните недостатъци на безжичното зареждане е, че то обикновено отнема повече време в сравнение със стандартното зареждане чрез кабел, чиято скорост на работа не се е променила въпреки новата безжична опция. В зависимост от мобилното ви устройство, както и от вашите нужди, безжичните зарядни устройства може както да са по-добри от кабелните, така и да не са, дори ако зареждането на мобилните устройства отнема повече време.

По-скъпа алтернатива

Цената е решаващо съображение при закупуване на зарядни устройства. Най-общо казано, безжичните зарядни устройства струват повече от конвенционалните заряди. В определени случаи дори разликата в цената може да бъде до два пъти по-голяма. Все пак, този тип зарядни се считат за сравнително нова технология и ще се наложи тя да напредне значително, за да стане по-широко достъпна във времето.

Ограничен обхват и положение

Когато зареждате телефона си чрез кабел, все още можете да го използвате или да го държите изправен, докато възможностите ви са ограничени, когато става въпрос за безжично зареждане. Устройството трябва да бъде поставено на много близко разстояние и в специфична позиция спрямо зарядното, за да започне процесът на зареждане. Това се получава поради факта, че предавателят и приемникът на магнитното поле трябва да бъдат точно подравнени, за да произведат електрически ток.

Генериране на топлина

Един от страничните ефекти на това да зареждате телефона си безжично е натрупването на топлина под и в телефона по време на самия процес. Това има потенциала да повлияе негативно на вашето мобилно устройство, и най-вече на неговата батерия, както и да направи зареждането още по-бавно.

Както стана ясно, безжичното зарядно за телефони предоставя както съществени предимства, така и определени недостатъци. Това, което трябва да направите е със сигурност да вземете всички тези аспекти предвид преди да решите дали да се посветите на безжичното зареждане или не. Все пак, ако считате, че е време за промяна, то тогава това би било една интересна за вас придобивка.