Вашите снимки оживяват! Ето новата функция на Apple - Keysoo

Вашите снимки оживяват! Ето новата функция на Apple

Вашите снимки оживяват! Ето новата функция на Apple

В нова статия Apple представи нова функция за манипулиране на графики на изображения с помощта на подробен текст. Ето и подробностите…

 

Apple създава нов инструмент за редактиране на снимки, според статията, която публикува. Този инструмент ще анимира неподвижно изображение само с изкуствен интелект и няколко изречения. Освен това Apple ще предложи тази функция със система за изкуствен интелект, наречена Keyframer. Благодарение на този инструмент той ще използва текст на естествен език, за да промени напълно изображението и да го анимира.

Снимките стават анимирани с поддръжка на изкуствен интелект!

Думата keyframer е общоизвестна на всички потребители на Apple. Този термин всъщност е част от функцията Live Photos на Apple и също така ви позволява лесно да изберете рамката, в която искате снимката, направена в режим Live Photos, да бъде неподвижно изображение. Според статията, публикувана от Apple, много различни иновации ще бъдат доведени до Keyframer. Например, за снимка на природата могат да бъдат дадени команди като “дървета, движещи се с ефекта на вятъра” и снимката може да бъде направена, за да се движи за посочените части.

Както е известно, имаше някои слухове, че актуализацията на iOS 18, която ще бъде пусната от компанията Apple, ще дойде с нова функция за изкуствен интелект. С този слух компанията пусна редактор на изображения с изкуствен интелект. Според статията, която е публикувал в момента, има някои подробности за новия софтуер. Ако тази нова функция, върху която Apple работи, стане реалност, тя може да надхвърли очакванията на потребителите в областта на анимацията. В същото време този инструмент може да дойде при потребителите на iPhone с основна поддръжка на анимация.

Как ще се използва Keyframer?

Използването на новата функция Keyframer е съвсем просто, според статията на Apple. При нормални условия приложенията за изкуствен интелект произвеждат някакъв анимационен код, за да направят изображението анимирано. Новият инструмент Keyframer позволява на потребителите да прецизират анимацията. Потребителите могат да създават нови анимации само с няколко изречения. Поради тази причина инструментът Keyframer, разработен от Apple, може да прокара границите на творческите приложения, особено в областта на изкуствения интелект. Хората могат да анимират статично изображение с прости детайли с подсказки на естествен език.

Кога ще излезе Keyframer?

Все още не е посочена дата на издаване за инструмента keyframer. Въпреки това, като се имат предвид предишните функции, споменаването на всички тези подробности от Apple и публикуването на статия по този въпрос не показва далечна история. Тази функция, която е забележителна за потребителите, може да бъде налична в близко бъдеще.

В резултат на това Apple бързо се развива в инструментите за изкуствен интелект. Инструментът за ключови рамки, от друга страна, идва веднага след функцията за редактиране на изображения на Apple, задвижвана от AI. Освен това компанията заявява, че това е услуга, направена за подобряване на потребителското изживяване, освен че се конкурира с компании като Microsoft, OpenAI и Google.