Докъде е напреднала технологията за бързото зареждане? - Keysoo

Докъде е напреднала технологията за бързото зареждане?

бързо зареждане

Все по-често срещаната технология за бързо зареждане, която дава възможност да зареждате мобилния си телефон по-бързо от традиционния метод, изглежда прави живота ни сериозно по-лесен.

 

Зареждайки телефона или таблета си бързо, можете да използвате електронното си устройство с часове, без да се притеснявате. Тази система, която ви позволява да зареждате устройството си за кратко време, без да сте свързани към електрическия контакт, е новаторска, няма да сбъркате.

Все по-често срещаната технология за бързо зареждане, която дава възможност да зареждате мобилния си телефон по-бързо от традиционния метод, изглежда прави живота ни сериозно по-лесен. И така, какво е технология за бързо зареждане, как работи, какви са нейните предимства и недостатъци? Нека да разгледаме по-отблизо детайлите на технологията за бързо зареждане.

Какво представлява технологията за бързо зареждане?

Бързото зареждане е технологията, която позволява на батерията на електронно устройство да се пълни много по-бързо от обикновено. При конвенционалните зарядни устройства зареждането се извършва с ток между 5V и 1 до 2 ампера. Въпреки това, благодарение на технологията за бързо зареждане, е възможно да се използват много по-високи напрежения.

С тази технология, която осигурява зареждане при напрежения, вариращи от 5, 7, 9, 12V и 2 до 4 ампера, пълненето на батерията вече не е тежест. Днес, когато производителите на телефони определят нов модел телефон, те се отнасят до това колко бързо се зарежда. В днешния свят, където смартфоните са мини джобни компютри, значението на бързото зареждане също е доста голямо.

Колко бързо работи технологията за зареждане?

Повечето устройства могат по същество да работят с 5V / 2.4A. За бързо зареждане производителите повишават напрежението от 5V до 9V или 12V и повече, или ампераж до 3A и повече. Освен това, с въвеждането на USB-C, стана възможно да се постигнат по-бързи скорости на зареждане. Струва си обаче да си припомним, че вашето устройство ще получи само толкова мощност, колкото позволява дизайнът на веригата за зареждане. За да работи бързото зареждане, трябва да имате верига за зареждане, която може да използва един от стандартите на тази технология, както и устройство с адаптер и кабел от същия стандарт.

Предимства на технологията за бързо зареждане

Технологията за бързо зареждане може да има както предимства, така и недостатъци. По същество много фактори, включително честотата на използване на електронното устройство, оказват влияние върху това дали бързото зареждане е изгодно или неизгодно. Основните предимства на технологията за бързо зареждане могат да бъдат изброени, както следва:

зарядно
бързо зареждане
 • Едно от най-големите предимства на бързото зареждане е намаленият престой. По-лесно е да поддържате капацитета за зареждане на устройство с поддръжка на бързо зареждане напълно зареден. Причината за това е. Когато батерията ви е близо до изчерпване, можете да презаредите батерията за кратко време.
 • Дори ако батерията на устройството ви е напълно изтощена след дълга ваканция или бизнес пътуване, можете бързо да заредите телефона или друго устройство и да се върнете на работа. Това означава, че ефективността ви в професионалния живот се увеличава.
 • Технологията за бързо зареждане са по-компактни от стандартните зарядни устройства. Това създава по-подредена среда във вашата работна зона, особено около електрическите контакти.
 • Можете също така да зареждате устройства с USB-C порт от вашия лаптоп. USB-C също така ви позволява да зареждате повече устройства с един кабел. Предимството на тази функция е, че можете да заредите телефона си веднага, без да е необходим друг кабел.
  технология за бързо зареждане
  технология за бързо зареждане

Недостатъци на технологията за бързо зареждане

Технологията за бързо зареждане, която прави ежедневието много по-практично благодарение на многобройните си предимства, може да има някои недостатъци, макар и леко. Да споменем няколко възможни недостатъка на тази технология:

 • Чрез технологията за бързо зареждане повече енергия се доставя на телефона за по-малко време. В този случай устройството ви може да се загрее бързо по време на зареждането, което може да доведе до появата на негативност. Ако зареждате телефона си на слънце или в стая с по-висока температура на околната среда, е по-вероятно да се сблъскате с този проблем.
 • Както всяко устройство, бързите зареждания имат определен живот. Много фактори, включително начинът на употреба, могат да имат положителни и отрицателни ефекти върху живота на батерията. Когато презареждате батерията няколко пъти на ден, намалявате и експлоатационния й живот. Комбинираните множество проблеми със зареждането и отоплението могат да доведат до съкращаване на живота на батерията и много рядко могат да възникнат проблеми като експлозии.
 • Благодарение на технологията за бързо зареждане дълго време не оставяме телефоните си в ръцете си, защото времето за зареждането им е намалено. Това може да доведе до пристрастяване към мобилни телефони с течение на времето. Тъй като времето, което прекарваме с телефоните, се увеличава, можем да се пристрастим към тях и да ги поставим в центъра на живота си. Това може да доведе до негативизъм както по отношение на физическото, така и на психическото здраве. По-специално, нека отбележим, че децата трябва да бъдат държани възможно най-далеч от екраните и мобилните телефони.