Пластмасов Протектор или Закалено Стъкло? Кое е по-добрия вариант за вашия телефон? - Keysoo

Пластмасов Протектор или Закалено Стъкло? Кое е по-добрия вариант за вашия телефон?

Стъклен протектор или пластмасож протектор?

Докато купувате нов смартфон, трябва да знаете, че е много важно да го предпазите. Особено протекторите на екрана са много важни, защото гарантират доброто състояние на дисплея. Те ще помогнат за по-голяма защита на телефона от ежедневни драскотини, счупвания или други повреди. Протекторът добавя допълнителен слой защита върху дисплея на телефона. Особено, ако сте податливи на злополуки или непохватни, трябва незабавно да покриете екрана ,за да го предпазите. Инвестирането в добър протектор за екран е може би най-добрият начин да намалите шансовете за повреди по екрана, като по този начин позволите на телефона  да има по-дълъг живот. Подмяната или ремонтът на повреден екран може да ви струва цяло състояние. Човек не може да си позволи да рискува. По-добре да се пазим, отколкото да съжаляваме, нали?

Изборът на подходящ протектор за дисплей за вашия смартфон може да бъде труден, особено в днешно време, когато има много разновидности, от които да избирате. Ние ще ви помогнем за вашия правилен избор. Може да сте объркани дали да изберете протектор от закалено стъкло или пластмасов. Нека да преминем през различни аспекти, на които трябва да обърнете внимание, като внимателно прецените техните минуси и плюсове, така, че да направите разумна покупка.

 

Пластмасови протектори

Напукани или счупени екрани са много често срещани в наши дни. Пластмасовите протектори за екран се срещат повсеместно на пазара. Точно като монета, те имат както плюсове, така и минуси. Нека ги анализираме.

 

Предимства

Пластмасовите предпазители на екрана са много устойчиви, за да издържат по-дълго. Експериментите показват, че удрянето или дори пускането му от височина върху скали няма ефект върху пластмасовите протектори на екрана. Друг плюс, свързан с пластмасовите протектори за екран, е това, че те са за многократна употреба. По всяко време можете да ги свалите, да ги съхранявате и да ги използвате отново по-късно. Тази функция гарантира тяхната дългосрочна употреба. В случай, че трябва да сложите водоустойчив калъф, можете да свалите пластмасовите и да сложите другия.

 

Недостатъци

Пластмасовите протектори имат много недостатъци. Тъй като са изработени от пластмасов материал, с течение на времето тези протектори губят своята прозрачност. Това често води до замъгляване и изглежда отблъскващо, докато човек ги използва. Стават лесно забележими драскотините и следите по тях обикновено се виждат ясно. Той е относително по-тънък от закалените стъклени протектори за екран. Колкото по-дебел е предпазителят на екрана, толкова по-здрав е той и по този начин осигурява по-голяма устойчивост срещу повреди.

След използване на смартфона пръстовите отпечатъци остават по екрана и не изглежда толкова приятно. Трябва често да ги изтривате от екрана си след употреба. Пластмасовите предпазители на екрана не успяват да осигурят пълно покритие, което в крайна сметка го прави по-малко устойчив на надраскване от закаленото стъкло. Ако сте игнорирали малките драскотини от дълго време, те са склонни да причинят по-големи пукнатини. Тези протектори не покриват извитите ръбове, което ги прави уязвими за повреда. Проследяването на пръстите ви и навигацията по пластмасов протектор за екран може да не се чувства толкова гладко,в сравнение със закаленото стъкло.

 

Закален стъклен протектор

На кратко, това е всичко, което пластмасовите не са. Те са точно обратното на това, което споменахме по-горе. Те са по-традиционният избор за тези, които искат да покрият екраните на телефона си, без да наранят краищата. Протекторите за екран от закалено стъкло се произвеждат чрез интензивно нагряване на стъклото и след това бързо охлаждане. Тъй като стъклото издържа както на екстремна топлина, така и на бързо охлаждане, те в крайна сметка са невероятно по-здрави. Протекторите за екран от закалено стъкло съдържат множество слоеве, включително олеофобно нано-покритие, филм против счупване и проникващо силиконово покритие върху закаленото стъкло. Тези компресирани слоеве допринасят за съпротивлението на топлината и надраскване на закаленото стъкло до пет пъти по-силно от нормалното стъкло.

 

Предимства

Те може да са по-скъпа алтернатива от пластмасовите, но предпазват устройството ви по-добре. Предпазителите на екрана от закалено стъкло са много по-здрави и на допир придават по-гладко усещане. Те предотвратяват прекомерните пръстови отпечатъци и омазняване. Може дори да не забележите,че са върху дисплея на вашия смартфон. Те ви осигуряват прозрачност толкова, колкото и без стъклен протектор върху екрана. Почистването става много по-лесно тъй като е много гладка повърхността.

В случай, че вашето закалено стъкло се счупи, то се разпада на малки, финни парчета и това не уврежда по никакъв начин екрана на вашия телефон.

Търсиш си протектор за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.

 

Недостатъци

Трябва да бъдете много внимателни, докато използвате протектор от закалено стъкло, защото в момента на падане те могат да се счупят. Тъй като е стъкло, има вероятност да се порежете. Не трябва да използвате повторно напукан протектор от закалено стъкло, за разлика от пластмасовия.

 

СРАВНЕНИЕ: Закалено стъкло и пластмасов протектор

Цена

Пластмасовият протектор за екран е малко по-евтин от закаленото стъкло. 

Визия

Пластмасовите предпазители на екрана не са толкова елегантни и модерни като протекторите за екрана от закалено стъкло. 

Монтаж

Поставянето на пластмасови протектори е доста по-трудно от тези от закалено стъкло. Има различни видове протектори от закалено стъкло: с лепило за цялата рамка или само по края на рамката. Въпреки дебатите около процеса на монтиране, стъклените екрани са по-лесни за поставяне. Пластмасовият протектор е по-тънък, което затруднява поставянето му. Стъкленият протектор не е тънък, което го прави твърд и лесен за монтаж. Можете бързо да премахнете въздушните мехурчета под екрана. Стъклените екрани се монтират за по-кратко време. Обикновено отнема минута или две, за да го поставите на екрана. Следователно стъклените протектори печелят битката в тази област. Те са по-удобни в процеса на приложение и монтаж.

Усещане

Можете да усетите разликата между пластмасови протектори и закалено стъкло. Пръстите ви се плъзгат плавно по закаленото стъкло и е приятно за използване. 

Издръжливост

Закаленото стъкло е по-здраво и издръжливо от пластмасата. Пластмасовите протектори се надраскват лесно и са около 0,1 мм, докато стъклените протектори обикновено са с дебелина 0,3-0,5 мм.

 

Протекторите за екран могат да защитят вашия смартфон до ограничение. Въпреки това, независимо кой от тях ще изберете, трябва да внимавате, докато използвате смартфоните си. Въпреки, че това е изцяло ваш избор, кой протектор за екран да изберете, според нас протекторът за екран от закалено стъкло е много по надеждна, устойчива и солидна алтернатива.