Запознайте се със следващо поколение телефон, без екран Humane Al Pin - Keysoo

Запознайте се със следващо поколение телефон, без екран Humane Al Pin

Запознайте се със следващо поколение телефон, без екран Humane Al Pin

Humane Al Pin, разработен от бивши служители на Apple, беше официално представен. Устройството е изцяло с AI-захранване. Ето и подробностите…

 

Смартфоните са на път да се превърнат в история. Humane Al Pin, разработен от бивши служители на Apple, беше официално представен. Устройството е изцяло с AI-захранване. Тя се фокусира върху премахването на необходимостта от телефони. Въведена като носимо устройство, оборудвано с изкуствен интелект, Humane Al Pin изглежда е кандидат да бъде съвсем нова технология. Тези носими устройства нямат екран. Устройството всъщност се състои от две части. Първата част е клип с батерия, която позволява да бъде прикрепен към дрехи или повърхности. Втората част е основното устройство под формата на квадрат. За използването на устройството е необходима абонаментна система и хората могат да получат мобилни данни от мрежата на Humane, T-Mobile.

Какви са Humane Al Pin функции?

Когато разглеждаме характеристиките на устройството Humane Al Pin, попадате на различен дизайн от нормалните смартфони. Устройството има вграден проектор, който предава изображения на повърхността. Има тъчпад за управление, камера за визуално съдържание и микрофон за гласово управление. Всичко това изглежда е достатъчно, за да даде контрол на устройството. Устройството тежи общо 34 грама. Но с частта за бустер на батерията, тя достига до 54 грама. Устройството все още няма видео поддръжка, но според изявленията може да дойде видео поддръжка.

Как точно действа Humane Al Pin?

Най-основната задача на Humane Al Pin е да се свърже с AI модели благодарение на софтуер, наречен Al Mic. В прессъобщението се споменават както OpenAI, така и Microsoft. В предишни доклади се знаеше, че той се захранва от GPT-4. Така че Humane Al Pin може да работи изцяло с ChatGPT. Отделно от това, операционната система Cosmos в устройството е предназначена да насочва заявките към правилните инструменти, вместо да изтегля и управлява приложения. С други думи, можем да кажем, че тя ще действа като посредник между устройството и потребителя.

Като цяло, това, което технологията Humane Al Pin има за цел да премахне, е да премахне интерфейса в технологията. По този начин, вместо един екран и много сметки, тя има за цел да говори само с Pin и да прехвърли всичко, което искате към него. Въпреки че това са всички добри цели, невъзможно е да се каже със сигурност дали устройството ще бъде популярно или не.

Принципът на работа на устройството е съвсем прост. Устройството с лазерен сензор ще прожектира изображението върху дланта на ръката, когато потребителят протегне ръка пред устройството. Вграденият проектор, включен в устройството, ще превърне дланта ви в екран. Контролът ще бъде с движението на ръцете и пръстите. Хората ще могат да контролират отразеното изображение.

Кога ще излезе Humane Al Pin?

Humane Al Pin обикновено се описва като интелигентен проектор с микрофон и високоговорител. Най-интересното тук е, че устройството с този хардуер е леко и достатъчно минимално, за да бъде прикрепено към облеклото. С това устройство всички ежедневни задачи могат да се обработват без нужда от компютър или телефон.