Защо не трябва да зареждате iPhone на 100% - Keysoo

Защо не трябва да зареждате iPhone на 100%

Защо не трябва да зареждате iPhone на 100%

Ще говорим за това как можете да удължите здравето на батерията си, като подробно обясним защо не трябва да зареждате вашия iPhone до 100%…

 

Докато зареждането на батериите на iPhone до пълен капацитет се смята за най-добрият начин за удължаване на времето за използване и живота на батерията, този подход може да има отрицателни ефекти върху живота на батерията в дългосрочен план. В това съдържание ще говорим за това как можете да разширите здравето на батерията, като подробно обясните защо не трябва да зареждате вашия iPhone до 100%.

Защо не трябва да зареждате iPhone на 100%

В смартфон индустрията почти всички устройства използват литиево-йонни (Li-ion) батерии, за да задоволят енергийните си нужди. Подобно на различните марки, телефоните iPhone се захранват от литиево-йонни батерии. Литиево-йонните батерии обаче също имат своите граници и губят известен капацитет с всеки цикъл на зареждане. Това води до намаляване на производителността на батериите с течение на времето.
По-специално, когато напълно заредите батерията на iPhone до 100%, може да изпитате лека промяна в производителността на батерията. Това ще съкрати живота на батерията, което ще доведе до намаляване на времето за използване на устройството. В дългосрочен план ще почувствате нужда да зареждате по-често между времето за зареждане, като потенциално ще смените батерията по-рано.
Въпреки че е постигнат значителен напредък в тази област чрез различни проучвания на технологиите за батерии от следващо поколение, литиево-йонните батерии се използват днес като най-ефективното и практично решение за смартфони. За да увеличите максимално живота на батерията на iPhone устройствата и да удължите цялостния живот на устройството, избягването на пълно зареждане до 100% удължава живота на устройството. Освен това ще ви помогне да поддържате производителността на телефона си.

Защо литиевата батерия е предпочитана за iPhone телефони?

Сред основните предимства на литиево-йонните батерии са следните:

  • Висок капацитет за съхранение на енергия: Те имат способността да съхраняват повече енергия от другите видове батерии, което позволява на устройствата да работят по-дълго и да бъдат по-малки по размер.
  • Издръжливост: Литиево-йонните батерии имат по-дълъг живот в сравнение с други видове и могат да предложат много цикли на зареждане, когато се използват правилно.
  • Капацитет за бързо зареждане: Възможността за бързо зареждане е друго значително предимство на литиево-йонните батерии. Тези батерии могат да се зареждат много по-бързо от другите видове батерии, което е полезно за устройства с тежка употреба.
  • По-малко тегло: Литиево-йонните батерии тежат по-малко от другите видове батерии, което ги прави идеални за преносима електроника.
  • Високи стандарти за безопасност: С по-високи стандарти за безопасност в сравнение с други видове батерии, литиево-йонните батерии предлагат по-малък риск от експлозия и изтичане. Това е фактор, който значително повишава безопасността на устройствата, особено при ежедневна употреба.

 

Как можете да предотвратите 100% зареждане с оптимизирано зареждане на батерията?

Функцията “Оптимизирано зареждане на батерията”, която се предлага с iOS 13 и по-горе, предлага много функционална употреба за удължаване на живота на батерията. Тази иновативна функция има за цел да удължи времето за използване на вашия iPhone, като му попречи да изчерпи капацитета на батерията. Когато тази функция е активна, вашият iPhone автоматично ще постави на пауза зареждането, когато достигне 80% заряд.
Тази умело проектирана система използва вградени алгоритми за машинно обучение, за да анализира ежедневните навици за зареждане на вашето устройство и да гарантира, че то е спряно на 80%, когато прогнозира, че устройството ще остане заредено за продължителен период от време. Когато тази функция е активирана, на екрана при заключване на вашия iPhone се появява известие, което ви показва кога устройството е напълно заредено. Ако трябва да заредите своя iPhone до пълен капацитет в рамките на определен период от време, можете временно да деактивирате тази функция за интелигентно зареждане, като задържите и задържите известието на екрана при заключване и след това докоснете “Зареждане сега”. По този начин можете да заредите устройството си на 100% за нула време.