Какво е екранно време и как да го използваме - Keysoo

Какво е екранно време и как да го използваме

Какво е екранно време и как да го използваме

Прекарването на продуктивно време на телефона е поне толкова важно, колкото и продължителността на употреба. В тази статия ще ви разкажем подробно какво е времето пред екрана и как да го използвате.

Прекарването на продуктивно време на телефона е поне толкова важно, колкото и продължителността на употреба. Дори и да не можем да подправяме никое приложение, без да го осъзнаваме, времето пред екрана също е засегнато, когато имаме телефона. В този момент знаейки колко време прекарваме, за да използваме устройството здравословно, ще ни води правилно. И така, какво е времето пред екрана и как да го използвате? Факт е, че прекарваме дълго време с телефона през деня. По време на дейности като отговаряне на входящи повиквания, провеждане на обаждания, отговаряне на имейли, сърфиране в социални медии или играене на игри, телефонът ни е в ръцете ни почти половината от деня. Концепцията, която наричаме екранно време, е свързана и с времето, което прекарвате на телефона. Може да препоръчаме добавяне на приспособление за време пред екрана към началния екран, за да можете да проверите отчета за времето пред екрана с един поглед. Методите за настройка варират при телефоните Apple и Android. И така, как да зададете време пред екрана на устройства, базирани на iOS и Android?

 

Задаване на време пред екрана на устройства с iOS

Можете удобно да управлявате използването на приложението си с времето на екрана на iphone на устройства с iOS. Възможно е да зададете времето, което прекарвате далеч от устройството си. И можете да изключите всяка от тези настройки и да я промените по всяко време. За да определите времето, което прекарвате далеч от екрана, първо трябва да отворите раздела “време на екрана” в настройките на телефона си. След това можете да изберете престой и да изберете всеки ден или специални поводи, за да зададете началния и крайния час.

В рамките на регулирането на времето пред екрана също така е възможно да активирате времето на престой в зависимост от вашите желания. В долната част можете да използвате само повиквания, съобщения и приложения, които сте избрали да разрешите. Това ще ви позволи да получавате обаждания от хората, с които сте разрешили контакт. Когато включите времето за престой по избор, на телефона ви се изпраща напомняне около пет минути преди включването на часа и остава до края на деня или началото на времето на престой, което сте планирали.

За да активирате времето на престой, трябва да отидете на времето на екрана в раздела за настройки на телефона си. След като докоснете времето на престой, трябва да изберете раздела “Отваряне на престой до утре или Отваряне по график”. Ако искате да го изключите, просто кликнете върху секцията “Затваряне на престой”.

 

Задаване на време на екрана на устройства с Android

Времето пред екрана на Samsung или Xiaomi може лесно да се регулира. Има три различни метода за регулиране на времето за използване на екрана в тези марки, чиито операционни системи са Android. Тези; Услугата за цифрово благополучие е разделена на приложения за обучение по екранно време и вградена възможност за екранно време на приложенията.

За да използвате цифров баланс, трябва първо да отидете в раздела за настройки. След това трябва да отидете на опцията “Цифрово благополучие и родителски контрол”. Графиката, която се появява, ви показва колко сте използвали устройството през този ден. Просто докоснете диаграмата, за да получите повече информация. След това можете да получите достъп до информация за времето пред екрана и колко често го отключвате.

  

Създаване на парола за времето пред екрана

Създаването на парола е важно за сигурността и поверителността на нашия телефон. Паролата за времето пред екрана също се задава в случай, че не се предприемат действия по телефоните. Според тази парола екранът преминава в състояние на заключване. Необходима е и парола, за да включите отново екрана. Задаването на парола не позволява на никой друг освен вас достъп до телефона ви.

 

Паролата за времето на екрана може лесно да бъде настроена. На първо място, трябва да отидете в секцията “Време на екрана” на секцията за настройки, за да активирате времето на екрана на телефона си. След това трябва да кликнете върху бутона “Включване на времето пред екрана”. След като кажете “Продължи” от раздела, който се появява, ще видите отново две различни опции. Изборът на подходящ вариант от тук зависи изцяло от вас. Можете да зададете парола, колкото искате, като кликнете върху раздела “Използване на парола за времето на екрана” в секцията за време на екрана, която се отваря в края. Отговорът на въпроса “Как да нулираме паролата за времето на екрана?” често се чуди от потребителите на смартфони. За да нулирате времето пред екрана на устройството си, просто следвайте стъпките за времето на екрана от секцията за настройки. След това е изключително лесно да промените текущата си парола, като кликнете върху раздела “Промяна на паролата за времето на екрана”. За да премахнете паролата за времето на екрана, трябва да въведете “Screen Time” в секцията за настройки. След това можете да промените продължителността, като кажете “Промяна на времето на екрана” или кликнете върху опцията за премахване на паролата.