Какво представлява Инч (размер на екрана)? - Keysoo

Какво представлява Инч (размер на екрана)?

Какво представлява Инч (размер на екрана)?

Когато разглеждате модели телефони от сайтове, измерванията на екрана се появяват в инчове. Но какво е това инч? Нека да разгледаме заедно.

С развитието на технологиите срещаме по-големи екрани и по-тънки електронни устройства всеки ден. Искаме да имаме устройства с по-голям екран, по-добра разделителна способност и по-добро качество на изображението, защото сега филмите се правят по начин, който има по-високо качество, или дори в три измерения. В допълнение, има компютърни игри, които са били много популярни през последните години и произведени конзоли и лаптопи само за това. Тези, които искат да играят компютърни игри с високо качество на изображението и чувство за реалност също предпочитат лаптопи с големи екрани и висока резолюция. В този момент осъзнаваме, че екраните на продукти като монитори, смартфони и телевизори на пазара са класифицирани според инч мерната единица.

Какво представлява Инч (размер на екрана)?

Всички предпочитаме широките екрани, за да имаме най-доброто качество на изображението. Това важи особено за нашите мобилни телефони, чрез които сега провеждаме нашите срещи, социални взаимоотношения и дори пазаруване. Отделно от професионалния и социалния живот, очакваме, че мобилните телефони, които прекарваме периодите си на почивка заедно и никога не падат от ръцете ни, ще ни дадат удоволствието от гледането, което искаме. Гледаме филми, за да се разсейваме, играем игри, или искаме да отворим презентациите.

Какво означава Инч?

Когато купуваме смартфон, телевизия или таблет, мислим кой размер е най-подходящ за нас, а фактът, че размерите на екрана са в инчове, ни обърква. Причината за това е несъответствието на мерната единица между мястото, където се произвежда продуктът, и мястото, където се продава.

Докато всички устройства като монитори, смартфони, телевизори, таблети се произвеждат според единицата за измерване инч, у нас се използва метрична система в сантиметри. Поради тази причина, в допълнение към мисленето за кой модел трябва да бъде екранът, който търсим, ние постоянно се опитваме да конвертираме инч единица в сантиметри в главите си. Въпросът какво е инч се появява в съзнанието на тези, които искат да си купят смартфон или телевизия. За да дадете най-валиден отговор на това, трябва да използвате правилните методи за измерване.

Инч е единицата за измерване на размера на екрана, използвана за продукти от страни като Америка, Канада и др.  Тъй като този размер на екрана не се използва много у нас, той се превежда в сантиметри и се изразява по различни начини. За да бъде ясно, един инч съответства на 2,54 см. С други думи, ако искате да конвертирате инч в сантиметри, трябва да го умножите по 2.54 и ако искате да конвертирате сантиметри в инч, трябва да го разделите на 2.54.

Какво представлява Инч (размер на екрана)?

Един от най-често използваните размери на екрана, тридесет и два инча телевизия, е определен като осемдесет и два екрана. По същия начин деветнадесет инчовите продукти, които най-често се използват в компютърните монитори, са четиридесет и осем екрана, докато двадесет и два инчовите продукти, които най-често се използват от компютърни геймъри и илюстратори, са петдесет и шест екрана.

Как трябва да се измерват?

След въпроса какво е инч, трябва да отговорим на въпроса как да направим правилното измерване. Има важни точки, на които трябва да обърнем внимание, когато правим измервания на екрана на устройства като телевизори, таблети, смартфони. Най-честата грешка, направена по време на измерването, е да се измери късата или дългата страна на устройството и да се мисли, че това е размерът на екрана. При измерването на правоъгълен екран обаче трябва да се вземе линия от единия ъгъл до противоположния.

Размерът на инчовия екран не е размерът на всеки ръб на правоъгълника, а размерът на диагонала му, преминаващ през средата. Освен това друга от грешките при измерване на екрана се взема не само на екрана, но и на размера на цялото устройство с рамката. Това е много подвеждащ фактор, когато става въпрос за размера на екрана. При определяне на размера на екрана трябва да се измерва само изображението, без да се включва рамката или калъфът. В резултат на това, без да се включват ръбовете, частта, която дава изображението, се измерва от ъгъл до противоположен ъгъл и определянето на размера се прави по най-точния начин.

Как да изберем смартфон въз основа на размера на екрана?

Смартфоните все повече имат по-големи екрани и по-тънки калъфи. Също така искаме да използваме най-широкия екран и най-доброто качество на изображението. При избора на мобилен телефон с тези функции обаче често объркваме размера на телефона с размера на екрана. Тъй като смартфоните, които използваме, се произвеждат според инч мерната единица, първо трябва да намерим отговори на въпросите за това какво е инч и как да го изчислим.

В обхвата на описаното от нас можете да определите най-подходящия размер на екрана за себе си.

След като се научите да преобразувате инч единицата в сантиметри, най-важният фактор е да можете точно да измервате екрана. За това трябва само да определите диагоналната дължина на правоъгълната част, без да се вземат предвид рамките на смартфона, защото винаги закупуването на голям телефон не означава да имате голям екран. Въпреки че iPhone 6 Plus е по-голям телефон, размерът на екрана е същият като LG G3. По същия начин, въпреки че и двата телефона са приблизително еднакви по размер, Nexus 6 има по-дълъг и по-широк екран от iPhone 6 Plus. Въпреки че Nexus 6 и Galaxy Note 4 са почти с еднакъв размер, техните екрани са различни размери.