Какво представлява калъфът за таблет и какви са ползите от него - Keysoo

Какво представлява калъфът за таблет и какви са ползите от него

Какво представлява калъфът за таблет и какви са ползите от него

Какво трябва да имате предвид, когато избирате калъф за таблет

 

 

Калъфите за таблети най-често се разделят на три вида.

Сликоновите са най-обикновените калъфи, които покриват задната част на устройството.

Те често са от пластмаса или гума и се закрепят плътно върху таблета. Макар да предпазват от драскотини, дисплеят на таблета остава открит за пропуквания и удари.Тъй като те се изработват точно по формата на устройството. Силиконовите обикновено се изработват в промишлени количества за най-популярните марки и модели. Ако разполагате с подобно широкоразпространено устройство, обаче, може да сте сигурни, че ще откриете разнообразие от дизайни за вашия таблет.

Ръкавите са най-подходящи ако често пренасяте таблета, но не искате допълнителния обем при употреба.

Те представляват джобове, които най-често са от кожа или плат, в които да поставите таблета. При нужда можете да извадите устройството и да го използвате без излишни затруднения, които може да се появяват при някои от другите видове калъфи. Ръкавите са чудесно решение и за собствениците на таблети, за които не се произвеждат калъфи по мярка. Тези джобове предлагат несравнима гъвкавост, тъй като дори и при смяна на устройството, те най-вероятно отново ще могат да влязат в употреба.

Кълъфат също е вариант, който не бива да се подценява.

Неговата особеност е, че покрива устройството от всички страни и обикновено се отваря като книга. Някои от тях даже могат да се превръщат в хоризонтални или вертикални поставки за максимален комфорт при употреба на устройството. Още едно предимство е, че няма нужда постоянно да слагате и махате калъфа. Веднъж след като сте поставили таблета в кейса, той ще остане закрепен там докато не решите да го смените. Самото устройство обикновено се захваща за малки ластици в ъглите на кейса или в специално изработена рамка по формата на таблета.

Размер

Когато избирате калъфа на таблета трябва да съобразите размера на устройството.

Самият корпус на таблета заема място и е с определена форма. Някои са с по-заоблени краища или огънат дисплей, докато други са с остри ъгли и ръбове. При покупката е най-добре да вземете устройството със себе си и на място да проверите дали то ще пасне на големината на калъфа.

Важно е да вземете предвид и размера на дисплея, който се измерва в инчове.

Всяко устройство е с различни пропорции между корпус и дисплей, което означава, че дори да са с еднаква инчова характеристика, те може да се различават по големина.

Модел

Голяма част от калъфите се изработват по мярка на определен модел таблет.

Причината е, че масата от хора използват едва няколко марки и модели устройства, съответно търсенето за определени калъфи нараства значително. Подобни калъфи имат специални изрезки и дупки за входа на зарядното, за жака на слушалките и за камерата.

Винаги съобразявайте модела на вашето устройство, за да сте сигурни, че калъфът ще пасне идеално и ще можете да използвате таблета пълноценно. Ако не сте наясно какъв модел е устройството, проверете характеристиките на продукта – име и сериен номер, година на производство, генерация и други.

Калъфът на таблета може да предложи редица допълнителни функции освен добрата защита на устройството.