Как да изберете перфектната защита за телефона си - Keysoo

Как да изберете перфектната защита за телефона си

Как да изберете перфектната защита за телефона си

Как да изберете перфектната защита за телефона си

От тази статия ще разберете няколко полезни съвета за защита за смартфона ви.

Смартфоните се нуждаят от грижи и поддръжка, за да работят по-добре и по-дълго. Малко хора знаят за тънкостите и недостатъците по ремонта на телефоните. Техниците споделят за най-интересните случаи на повреди по смартфоните. Клиент, който изпуснал телефона си в снега и го намерил два месеца по-късно в локва от разтопен сняг. Или клиент, чийто телефон е прегазен от камион, и е донесъл устройството със следи от верига от гуми по екрана. Опитът на техниците показва, че дори и да сте се заклели да внимавате, светът е пълен с опасности, така че е най-добре да действате превантивно и да предпазите телефона си в защитен калъф. Ето някои съвети, в които можете да внимавате, за да избегнете да станете свидетели на най-ужасните истории на ужасите за вашите мобилни устройства.

Защита от удар

Най-често срещаният проблем, който води клиентите в сервизите, са счупените стъклени екрани. Те са особено уязвими на счупване, ако точката на удара е в ъгъла на телефона, където силата, упражнявана върху стъклото, е по-концентрирана.

За защита за телефона изберете калъф, направен от ударопоглъщащ материал (като силикон или гума), който покрива уязвимите ъгли на телефона ви. Не са препоръчителни пластмасовите калъфи, които не абсорбират ефективно ударите, и е по-вероятно да не успеят да защитят телефона и да предизвикат големи повреди по самото устройство.

Освен това, изборът ви трябва да зависи от това как и къде използвате телефона си. Тънкият калъф може да е добре, ако сте уверени, че ще подлагате телефона си само на ежедневни удари и леки падания. Може да опитате полупрозрачен тънък кейс за да покажете дизайна на телефона ви.

Калъфите с дебели и обемисти обвивки добавят повече тегло и предпазват от по-голям удар. Препоръчителни са за по-младите потребители на телефони.

„Тийнейджърите са много склонни да чупят телефоните си“, казват експертите, отбелязвайки истории за по-млади клиенти, които изпускат или стъпват върху телефоните си. Калъфите от серията ARMOR,(https://keysoo.bg/page/1/?s=armor&post_type=product)  които се подлагат на строги тестове за издръжливост са препоръчителни . Поради издръжливата поликарбонатна обвивка, капаците, които предпазват портовете за зареждане, и кобура придават на телефона ви издръжлив вид..

Помислете за вашите нужди

Според опита на техници, повредата, причинена от вода е по-рядко срещана от повредата на екрана, въпреки, че водните инциденти обикновено се случват през дългите уикенди и лятото, когато плувците по погрешка вземат телефоните си със себе си, за да се потопят. Ако не можете да устоите на призива на морето, водоустойчивите калъфите предлагат защита, изпитана при падане, за да издържат на изненади.

Ако постоянно ви пада батерията на телефона, може да помислите за калъфи, които служат като зарядни устройства. Или калъфите портфейли, които могат да пренасят телефона ви, заедно с други необходими неща, като карти. Те могат да осигурят изненадващо добра защита, тъй като много от тях предлагат пълно покритие около ръбовете и метална закопчалка, която държи телефона на място.

Трябва ли да използвате протектор за екран?

Експертите препоръчват да инвестирате в протектори за екран от 5D стъкло, които отклоняват драскотините по-ефективно от пластмасовите протектори за екран. 

Препоръчително е да се търсят протектори за екран с оценка на твърдост 9H. „Това е идеалната дебелина с висока разделителна способност на екрана“, споделят експерти.

Специалисти предупреждават, че нивото на защита на протектора за екрана от вредни въздействия е ограничено. Докато протекторите за екрана ефективно предпазват телефоните от директен удар върху екрана, от друга страна те не предпазват добре, когато телефонът е ударен отстрани или от ъглите. Заедно с калъфа трябва да се използва протектор за екран от 5D стъкло за по-добра защита.

Намерете вашия идеален дизайн

Искате да изберете цвят и дизайн, които отговарят на вашия стил, но има няколко други неща, за които си струва да помислите. Преценете как ще почувствате калъфа в ръката ви. Много калъфи имат ръбести страни или специални покрития за подобряване на сцеплението.

Отворите за портове и обективи на камерата трябва да са достатъчно отворени, за да не създават проблеми, докато използвате телефона си. По-дебелите или здрави калъфи понякога могат да попречат на безжичното зареждане. Ако не можете да изпробвате калъфа, преди да купите, прочетете някои онлайн ревюта или попитайте производителя.

Пластмасата е най-често използваният материал за калъфи за телефони, обикновено като поликарбонат, TPU (термопластичен полиуретан) или смес от двете. 

Съвет от мъдрец

Изживяванията, които нашите смартфони ни позволяват да имаме (получаване на най-новата информация, правене на снимки, поддържане на връзка с любимите хора) си заслужава да бъдат защитени. Но тъй като телефоните стават все по-преносими, ние ги излагаме на по-големи рискове. Експертите подчертават, че докато калъфите са най-добрият начин за превантивна защита за телефона ви, нито един калъф не е 100% защитен.

 

Защита от удар

Помислете за вашите нужди

Трябва ли да използвате протектор за екран?

Намерете вашия идеален дизайн

Съвет от мъдрец

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.