Как да изберете протектор за дисплей на телефона си - Keysoo

Как да изберете протектор за дисплей на телефона си

Как да изберете протектор за дисплей на телефона си

Но, наистина ли се нуждаете от протектор на дисплея на вашият телефон?

Нашият отговор на този въпрос е ДА. Сега нека да разгледаме най-използваните протектори за екрани.

 

 

Сериозната драскотина на екрана на телефона едва ли е нещо, което някой желае. Това е най-малкото, което може да се случи с телефона ви при изтърване и много от нас се замислят да закупят защитно фолио или още казано протектор за дисплей на телефон.

PET (Polyethylene Terephthalate)  протектор за телефон

PET е вид пластмаса, която обикновено се използва за създаването на  пластмасови бутилки. Този тип протектори за екран осигуряват най-ниската защита от надраскване и удар, но са на много атрактивна цена. Те са леки и тънки и поради тази причина не се забелязват, когато са поставени на екрана на телефона. Също така те имат сравнително гладко усещане при допир, за разлика от по-издръжливите фолиа направени от TPU.

TPU (Thermoplastic Polyurethane) протектор за телефон

Ако се опитате да си припомните как изглеждаха едни от първите протектори за екрана може би си представяте TPU фолио. То е тип гъвкава пластмаса и е необходимо малко повече внимание при поставянето му. Гладкостта му не е толкова голяма в сравнение с PET фолиата, но е много по-надежден при надраскване и изключително подходящ за телефони със заоблен или извит екран на дисплея.

Хидроглен (Hydrogel)  протектор за телефон

Този тип фолио е подобрена формула на класическите и малко по-нагоре описани TPU материал. Хидрогелното фолио е по-устойчиво на надрасквания, поставя се по-лесно и не намалява чувствителността на тъчскрийна.

Течен нано протектор за телефон (Nano Liquid)

Производителите на този тип технология гарантират, че нанесената течност (Nano Liquid) ще предпази екрана до 6 месеца и след това течният слой на протектора автоматично ще изчезне без никакви допълнителни грижи за да се отстрани. Някой потребители намират този тип защита много подходяща за тях, защото е лесно за прилагане и няма така дразнещите за някои ръбове на стандартните фолиа. Други предпочитат да изберат по-сигурните варианти, като закаленото стъкло.

Стъклен  протектор за телефон (Закалено стъкло/ Tempered Glass)

Най-вероятно сте тествали и този тип защита на екрана си. Закаленото стъкло е твърдо и много по-видимо когато е поставен на телефона. Предлага много по-голяма защита при надраскване или изтърване на телефона и поради тази причина е най-често избираният тип протектор за екрана на телефона.

Какви други типове протектори и фолиа може да откриете на пазара

Вече ви представихме най-често срещаните типове протектори, но някои производители са създали продукти, които имат и добавени страхотни функционалности както:

Антибактериално покритие

Дори и преди пандемията бяхме добре информирани, че по повърхността на телефона ни има висока концентрация от различни видове бактерии и вируси. Все пак постоянно е в ръката ни, а и го оставяме къде ли не, а антибактериално покритие е много добро решение на този проблем.

Privacy Screen фолио

Перфектното решение, ако не желаете любопитни погледи да надничат и гледат екрана на вашия телефон. Този тип фолио „замъглява“ екрана ако е погледнат под страничен ъгъл и така реално вие сте единствения, който вижда информацията на дисплея, защото гледате директно в него. Този тип протектор е предпочитан не само за служебни телефони, но и от потребители които пътуват в градският транспорт и не биха искали всички пътници около него да любопитстват в телефона му.

Синя светлина (Blue light)

От много години знаем, че синята светлина която се излъчва от всички екрани и тук включваме телефони, таблети, компютри и телевизори е много вредна. Продължителното излагане на синя светлина може да доведе до увреждане на зрението, главоболия, сухота в очите и не на последно място може да наруши вашият сън, което посвоему довежда до редица други по-сериозни здравословни проблеми. На пазара може да откриете продукти които да ви предпазят от синята светлина на вашият телефон, но някои телефони вече предлагат тази опция и е добре да проверите в настройките преди да направите може би ненужна покупка на такъв тип протектор за екран.