Как да използвате гласовите асистенти ефективно на вашия iPhone - Keysoo

Как да използвате гласовите асистенти ефективно на вашия iPhone

Как да използвате гласовите асистенти ефективно на вашия iPhone

В тази публикация в блога ще проучим начините за ефективно използване на гласовите асистенти на вашия iPhone.

 

Освен че улесняват ежедневието ви, гласовите асистенти на вашия iPhone ви позволяват бързо да изпълнявате много функции с гласови команди. И така, как можете да извлечете максимума от тази технология? В тази публикация в блога ще проучим начините за ефективно използване на гласовите асистенти на вашия iPhone.

Как да активирате iPhone Siri?

Ако не сте активирали Siri при първата настройка на вашия iPhone, можете да активирате Siri, като изпълните следните стъпки:

За да активирате Siri чрез глас:

 1. Отворете приложението “Настройки” на вашия iPhone.
 2. Отидете на опцията “Siri & Search”.
 3. Докоснете опцията “Слушай” и след това активирайте “Hey Siri” или просто “Siri”, ако има такива.

За да активирате Siri с бутон:

 1. От менюто Настройки отидете на “Siri & Search”.
 2. Активирайте “Страничен бутон за Siri” за модели iPhone с Face ID и “Home бутон за Siri” за модели с бутон Home.

Малко познатите функции и команди на Siri

Siri не само управлява ежедневните ви задачи, но и включва много функции, които са забавни и информативни. Ето някои от практическите приложения на Siri:

 • Вицове и забавления: Siri може да ви забавлява с чувството си за хумор. Тя може да намали ежедневния ви стрес със забавни фрази и шеги.
 • Разкази и приказки: Siri ви помага да прекарате времето си по приятен начин, като ви разказва различни истории и приказки, които можете да слушате по всяко време.
 • Спортна информация: Siri предоставя актуална информация за резултатите и статистиката от света на спорта, което ви позволява лесно да проследявате представянето на любимия си отбор.
 • Филмова и кино информация: Можете да получите информация за най-новите филми, театри в театрите и известни актьори. Siri ви дава всичко, което искате да знаете за света на киното.
 • Достъп до запазени пароли: Забравянето на паролите, съхранявани в iCloud, е доста често срещано, тъй като е свързано с вашия акаунт в Apple. Siri може бързо да ви отведе до приложението за настройки, като поиска запазените ви пароли за приложението или уебсайта, който искате, без да се налага да влизате в подменютата на приложението Настройки.
 • Намиране на паркиран автомобил: Ако използвате Apple CarPlay, вашият iPhone автоматично записва къде сте паркирали. Когато забравите къде сте паркирали, лесно можете да го намерите, като попитате Siri къде е колата ви.
 • Напомняния, базирани на местоположението: Като запазвате местоположението на дома или работното си място на вашия iPhone, можете да използвате Siri, за да ви напомня за нещата, които трябва да направите, когато пристигнете там. Така че, когато пристигнете на конкретно място, автоматично ще получите напомнянията си.
 • Конвертиране на валута: За да конвертирате различни валути, е необходимо да научите обменните курсове и да използвате калкулатор. Използвайки Siri, просто ще трябва да посочите валутата и сумата, която искате да конвертирате. Siri бързо изчислява текущите валутни курсове и ви представя резултата.
 • Разпознаване на музика: Можете да получите помощ от Siri, за да разпознаете песен, която се възпроизвежда. Можете да разберете изпълнителя, името и други подробности за песента.
 • Езикови преводи: Siri ви помага да общувате на чужди езици, като превеждате фрази на различни езици.
 • Здравна информация: Siri може да ви помогне в ежедневното ви проследяване на здравето, като поиска информация за вашето здраве и фитнес. Крачкомерът следи цялостното ви здраве, като редовно проследява сърдечната честота.

Как да активирате Google Assistant от iPhone устройства?

Може би се чудите как можете да активирате Google Assistant на вашия iPhone. За да използвате Google Assistant на вашия iPhone, първо трябва да имате iOS 11 или по-нова. За да можете да използвате Google Assistant на вашия iPhone, трябва да отидете в App Store и да инсталирате приложението “Google Assistant” на устройството си.

След като приложението бъде инсталирано, отворете приложението Google Assistant. Когато отворите приложението за първи път, може да бъдете помолени да влезете с профила си в Google. След като влезете в профила си, може да се наложи да направите няколко корекции, за да започнете да използвате помощника. Тези настройки включват избор на език, гласово разпознаване и настройки за достъпност.

След като завършите настройките, достатъчно е да отворите приложението за асистент и да кажете “Hey Google”. Това ще активира асистента и ще започне да получава гласовите ви команди.

Какво може да се направи с Google Assistant?

Google Assistant предоставя много удобства, като интегрира технологиите в ежедневието ви. Ето някои функции, които този интелигентен асистент може да ви предложи:

 • Предоставяне на местна информация: Google Асистент лесно предоставя местна информация около вас, като например времето, възможностите за хранене, работното време и упътванията. С тази информация можете да организирате ежедневните си планове по-ефективно.
 • Планиране на деня: Чрез търсене на информация като трафик, ежедневни задачи и събития в календара, можете да планирате деня си по-ефективно. Google Асистент бързо събира и организира тази информация за вас.
 • Обща информация Придобиване: Google Assistant предлага широка гама от информация, от спортни актуализации до финанси, езикови преводи и речникови дефиниции. Тези функции ви позволяват бърз достъп до информацията, от която се нуждаете.
 • Медии и развлечения: Той предлага богато развлекателно изживяване с медийни функции като слушане на музика, подкасти, новини и развлекателно съдържание. Google Assistant ви позволява да откривате и лесно да получавате достъп до съдържанието, което обичате.
 • Развлекателни функции: Интерактивните функции на асистента, като забавни отговори, игри и главоблъсканици, ви помагат да се наслаждавате на свободното си време.

Google Assistant е създаден, за да улесни ежедневието ви с тези функции. Независимо дали е функционална или развлекателна, тази технология е винаги там за вас и е готова. Всичко, което трябва да направите, е да получите достъп до информацията, която искате, или да извършвате транзакции с гласови команди.