Как да използвате Bluetooth слушалки - Keysoo

Как да използвате Bluetooth слушалки

Как да използвате Bluetooth слушалки

Първият въпрос, който обикновено идва на ум на хората, които са предоставили Bluetooth слушалки за първи път. Как да използвате Bluetooth слушалки? В нашата статия ще разгледаме подробно този въпрос.    

 

Повечето Bluetooth слушалки са готови за употреба след няколко прости стъпки. Обикновено първо трябва да задържите бутона за включване и изключване за няколко секунди. След това докосване Bluetooth слушалките ще започнат да откриват вашите устройства като компютри, телефони и таблети.

Неща, които трябва да имате предвид, когато използвате Bluetooth слушалки

За да използвате Bluetooth слушалки, първо се уверете, че слушалките ви са включени. Също така проверете дали сте включили функциите за сдвояване на вашия компютър или таблет. Дръжте безжичните слушалки в калъфа или кутията им, когато не ги използвате. Горната част на Bluetooth слушалките може да бъде чувствителна. Ето защо, внимателното задържане на слушалките от долната част може да осигури по-дълъг експлоатационен живот от обикновено.

Характеристики на Bluetooth слушалки

Bluetooth слушалките не само предлагат на хората голяма свобода на движение, но и обещават комфорт, който не може да бъде заменен от друго устройство. Bluetooth слушалките, които се отличават със своята ергономичност, също са известни със своето качество на звука. Bluetooth слушалките ви позволяват да слушате любимата си музика безжично. Нещо повече, тези видове слушалки са изключително удобен начин да разговаряте с близките си. В допълнение, стабилността на връзката на новото поколение Bluetooth слушалки е доста добра. Най-добрият начин да имате качествено и удобно аудио изживяване без прекъсване на две е технологията на Bluetooth слушалките.

Как Bluetooth слушалките се свързват с телефона?

Ако сте любопитни как да използвате Bluetooth слушалки, всъщност може да се чудите как такива слушалки се свързват с телефона. Има много разбираем отговор на този въпрос. Свързването на безжични слушалки с телефон е лесно и включва само няколко прости стъпки. За да дадем най-точен отговор на въпроса как да използваме Bluetooth слушалки, нека разгледаме по-отблизо как трябва да сдвоите различни модели телефони с Bluetooth слушалки.

На телефони с Android

Как да използвате Bluetooth слушалки на Android, отговорът на въпроса е съвсем прост. Настройването на връзка със слушалки с вашето устройство с Android е лесен процес. Просто следвайте тези стъпки:

– Първо докоснете приложението “Настройки”, за да свържете слушалките с вашето устройство с Android.

– След това превъртете надолу до секцията “Връзки”.

– Изберете “Bluetooth” тук. Превключете превключвателя, който е изключен, на включен.

– Натиснете и задръжте бутона за захранване на слушалките за минимум 3-4 секунди. В някои безжични слушалки няма нужда да натискате и задържате, сдвояването се извършва автоматично.

– Когато отново се върнете към телефона, отидете в раздела за налични устройства. Името на слушалките трябва да бъде показано тук. Сдвоете мобилното си устройство със слушалките, на които сте избрали името.

– След потвърждаване на сдвояването на екрана за разрешение, името на слушалките ще се появи в секцията “Сдвоени устройства”.

Как да използвате Bluetooth слушалки
Как да използвате Bluetooth слушалки

На телефони с iOS

Научихме се как да използваме безжични слушалки на телефони с Android. И така, как да използвате Bluetooth слушалки на iPhone? Сдвояването на вашите Bluetooth слушалки с модела на телефона с iOS всъщност е просто. За тази цел трябва да изпълните следните стъпки:

– Стартирайте програмата “Настройки” на вашия телефон с iOS първо.

– Намерете “Bluetooth” в менюто за настройка и кликнете върху него.

– Тук преместете Bluetooth превключвателя от изключен към включен.

– Изберете името на слушалките си в Bluetooth панела. По този начин сдвояването е завършено.

Ако все още не сте сдвоили слушалките си, слушалките ще се появят в секцията “Други устройства”. Ако вече сте сдвоени, можете да намерите името на безжичните слушалки в секцията “Моите устройства”.

Как Bluetooth слушалките се свързват с компютъра?

Докато отговаряте на въпроса как да използвате Bluetooth слушалки, как тези безжични слушалки ще бъдат свързани към компютъра също е много важен въпрос. Тъй като има сериозни промени в дизайна на компютрите с Windows и macOS, трябва да следвате различни пътища, когато използвате тези устройства.

На компютри с Windows

На компютрите с Windows е лесно да сдвоите безжичните слушалки с устройството. Можете да завършите този процес гладко, като изпълните следните стъпки:

– Кликнете върху бутона “Старт” в долния ляв ъгъл на компютъра.

– В прозореца “Старт”, който се отваря, докоснете “Настройки”.

– В същия прозорец кликнете върху “Устройства” в горната част.

– Веднага кликнете върху опцията “Bluetooth и други устройства” в панела, който се отваря.

– Активирайте опцията “Bluetooth” на страницата, от която сте.

– След като включите Bluetooth, кликнете върху секцията, която казва “Добавяне на Bluetooth или друго устройство”. След това кликнете върху думата “Bluetooth”, разположена по-горе. По този начин ще започнат да се търсят устройства с включен “Bluetooth”.

– Вграденото име на слушалките ви вече трябва да се вижда на тази страница. Докоснете модела на слушалките си или, ако сте го променили, името, което сте го поставили.

– Кликнете върху бутона “Двойка”.

Ако няма проблем, двете устройства ще взаимодействат помежду си. Вече можете да използвате безжичните слушалки на компютъра си.

Как да зареждате Bluetooth слушалки?

Обикновено Bluetooth слушалките се зареждат с помощта на USB кабел. Но има още две възможности, когато става въпрос за зареждане на безжични слушалки. Вторият метод е случаят с таксуването. Тези захранвания също действат като калъф, което ви позволява да зареждате слушалките в движение. Първо трябва да заредите кутията за зареждане на безжичните слушалки, за да напълните батерията й. Когато батерията на кутията е напълно пълна, светва светлинен индикатор. Сега сте готови да заредите безжичните си Bluetooth слушалки по начина, по който искате. Предлага се и опция за безжично зареждане на батерията на Bluetooth слушалките. За тази цел можете да използвате различни устройства с източник на батерия, които позволяват да се установи безжична връзка за зареждане.