Как да поправите проблема с прегряването на iPhone 15 Pro и Pro Max - Keysoo

Как да поправите проблема с прегряването на iPhone 15 Pro и Pro Max

Как да поправите проблема с прегряването на iPhone 15 Pro и Pro Max

Apple се занимава с проблема с прегряването на серията iPhone 15 този път. Моделите iPhone 15 Pro и Pro Max се готвят да обновят до iOS 17.1 заради проблема с прегряването.

 

 

 

Моделите Apple iPhone 15 бяха в продажба през последните дни. Някои потребители заявиха, че температурата на телефона е с 28 градуса по-висока. Дори и с увеличаването на оплакванията, изявление дойде от Apple. Според изявлението се казва, че може да има само няколко дни прегряване след първото отваряне на устройството. Отделно от това Apple заяви, че ще реши този проблем с актуализация на софтуера.

Като цяло, когато се гледат коментарите на потребителите, се казва, че устройството е твърде горещо, за да се държи в ръката. Носят се слухове, че проблемът с прегряване не е само на iPhone 15 Pro, но и на Pro Max устройства. Устройствата iPhone 15 Pro и Pro Max осигуряват висока производителност с A17 Pro. Но недостатъкът на това е, че прегрява. Потребителите дори казват, че устройството прегрява дори при нормална употреба. Отделно от това, информацията, че температурата в процеса на зареждане също е доста висока, е сред видните коментари.

 

 Apple направи официално изявление за проблема с прегряването

 

Те казват, че са наясно с проблема с прегряването и ще донесат актуализация на софтуера. Apple заяви, че са идентифицирали няколко ситуации, които карат iPhone устройствата да работят по-горещо от очакваното, и са открили бъгове в iOS 17, които засягат някои потребители. Така че грешката при нагряване ще бъде коригирана само чрез актуализация на софтуера. Друг проблем е, че тя е причинена от приложения на трети страни. Apple заяви, че работи с други приложения в това отношение. По същия начин той подчерта, че този проблем с отоплението няма нищо общо с титановото тяло.

Apple заяви, че нова актуализация ще дойде чрез свързване на проблема с отоплението, изпитван при устройствата iPhone 15 Pro и 15 Pro Max, със софтуера. Тази корекция може да включва някои ограничения върху производителността на устройството. Но всичко това трябва да почака още малко.

 

iPhone 15 Pro и Pro Max имат проблем с прегряването?

Според обвиненията Apple подчертава, че причината за високата топлина определено не е недостатък в дизайна. Според някои твърдения титановата рамка и алуминиевата подструктура осигуряват по-добро разсейване на топлината от по-старите модели. Проблемът с отоплението, който се вижда, обикновено се казва, че е в Uber, приложенията на Instagram и играта Asphalt 9: Legends. С новата актуализация обаче производителността на телефона няма да намалее. Това обяснение е много важно, защото ако има намаляване на производителността с новата актуализация, това ще привлече голяма реакция. В същото време проблемът с отоплението изглежда е повече в моделите iPhone 15 Pro, защото за първи път процесорът A17 се използва в тези устройства. Според твърденията обаче проблеми с процесора няма.

 

Какво каза анализаторът на Apple?

Твърденията на анализатора на Apple Минг-Чи Куо привлякоха вниманието. Той посочи дизайна на телефона като източник на проблема с отоплението. Според изявлението Apple е променила дизайна на термичната система, за да направи устройствата по-леки. Следователно намалява топлинната ефективност на новата титанова рамка. В допълнение към това изявление, той каза, че Apple няма да вземе обратно iPhone 15s. Той дори каза, че Apple може да обмисли този проблем с топлината, който вече се очаква. Куо засегна производителността на процесора във връзка с актуализацията на софтуера. Ако Apple не намали производителността на процесора, проблемът с отоплението ще продължи.