Как да поставите протектор за дисплея на телефона - Keysoo

Как да поставите протектор за дисплея на телефона

Как да поставите протектор за дисплея на телефона

Екранните протектори за телефони и таблети, могат да бъдат едни от най-разочароващите аксесоари, ако не са поставени правилно. Изглежда практически невъзможно да се комбинира перфектното разположение с премахването на всеки мехур. Но по-долу ще ви покажем, че това е възможно. Лошото е, че имате един опит да го направите перфектно, или протекторът на екрана ще е напълно неизползваем. Този набор от инструкции ще даде насоки за поставяне на протектора за екран без мехурчета. Този метод работи за всеки тип протектор за екран на пазара, дори закалено стъкло, ако това е предпочитани. 

Стъпка 1: Първоначално почистване на устройството 

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефона

 

   Намерете си място без прах, на което да работите, като например маса или бюро. Бих препоръчал това да се прави на закрито и в среда без вятър (т.е. да не духа вентилатор на работното ви пространство). Извадете устройството си от защитния калъф, в който се намира, и с помощта на кърпа от микрофибър енергично почистете екрана си от пръстови отпечатъци и петна. Не се притеснявайте за премахването на всяка частица прах, този етап е само грубо почистване на големите ясно видими неща. Понякога петната могат да бъдат трудни за премахване, така, че можете да нанесете малко количество въздух, за да ви помогне, като дишате върху екрана, както бихте направили при почистване на очила. Кърпите от микрофибър често са включени в опаковката на протектора за екран или могат да бъдат закупени в много магазини за електроника. Не бих препоръчал използването на салфетка или хартиени кърпи за почистване на екрана, тъй като е повече от вероятно да оставите след себе си прекомерно количество частици мъх.

 

Стъпка 2: Премахване на протектора от опаковката

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефона

 

Извадете протектора на екрана си от опаковката и разберете коя страна е нагоре. Не отстранявайте защитното фолио от лепкавата страна. Дръжте протектора на екрана от лявата страна, в ориентацията, в която ще бъде инсталиран на устройството. Вземете две парчета скоч лента с дължина около 3 см и ги поставете от дясната страна на протектора за екрана, като половината от него е върху, а другата половина лепне от ръба. Понякога в опаковката на протектора има правоъгълни стикери, които могат да се използват вместо лентата. Въздържайте се от използване на всякакви видове тиксо, които оставят след себе си лепкав слой, когато бъдат премахнати, защото лентата ще трябва да залепне за телефона ви в следващата стъпка.

 

Стъпка 3: Центриране на протектора за екрана на дисплея 

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефона

 

Докато защитното фолио все още е от долната страна, поставете протектора за екрана на телефона си и го центрирайте перфектно. Защитното фолио позволява на протектора за екрана да се плъзга по-лесно, за да се постигне подравняване. Използвайте всякакви изрези на протектора за екрана, за да помогнете при подравняването, и се погрижете той да е изцяло върху екрана, за да създадете перфектно уплътнение около целия ръб, след като го поставите. След като бъде намерена желаната позиция, задръжте го на място, докато увивате двете парчета лента около гърба на устройството, за да закрепите протектора за екрана на място. Не забравяйте да увиете лентата плътно, така че протекторът да не може да измести позициите, след като го освободите.

 

Стъпка 4: Повторно почистване на устройството

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефонаКак да поставите протектор за дисплея на телефона

 

С помощта на кърпа от микрофибър почистете екрана отново, за да премахнете всички прахови частици, които може да са се натрупали отново. След това, като вземете парче лента или предоставените стикери, отстранете всички частици, останали след кърпата, както би направил валяк за мъх. Просто задръжте лентата в единия край и я нанесете многократно по цялото устройство. Лепкавостта на лентата ще премахне всичко от екрана на устройствата и ще я остави възможно най-чиста. Важно е да не останат частици върху екрана, защото те ще се задържат под протектора и ще му попречат да полепне по екрана, където прахът оставя след себе си мехурчета, които не могат да бъдат отстранени.

 

Стъпка 5: Поставяне на протектора за екрана

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефонаКак да поставите протектор за дисплея на телефона

 

Сега, когато устройството ви е перфектно чисто, е време да поставите протектора. Докато протекторът все още е обърнат настрани и закрепен с лентата, отстранете внимателно защитното фолио, като се уверите, че лентата остава на центрираното място. Бързо го обърнете върху устройството си, като същевременно поддържате натиск върху лентата. Тя ще гарантира, че поставянето ще е перфектно. Отстранете парчетата лента, като внимавате случайно да не повдигнете протектора за екрана от устройството отново, което води до евентуално попадане на прах отдолу. След това бавно отлепете предния слой на протектора за екрана.

 

Стъпка 6: Премахване на мехурчетата

 

Как да поставите протектор за дисплея на телефонаКак да поставите протектор за дисплея на телефона

 

Поставянето на протектора за екрана с този метод ще накара някои мехурчета да се появят на екрана. Въпреки това, тъй като отдолу не се задържа прах, те са много лесни за пълно отстраняване. Вземете пластмасовата чистачка, включена в опаковката, или кредитна карта и натиснете мехурчетата до най-близкия ръб. Някои мехурчета може да изискват повече сила за отстраняване, но не се страхувайте да приложите известен натиск, екранът ви е защитен.

 

 

Търсиш си протектор за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.