Как да почистите прозрачен калъф за телефон - Keysoo

Как да почистите прозрачен калъф за телефон

pochistvane-na-prozrachen-kalaf-1

Как да почистите прозрачен калъф за телефон

Ако сте си избрали телефон с дизайн, който ви допада, няма да искате да го покривате с калъф. Независимо дали става дума за Apple или Samsung, телефонът, който сте избрали, казва нещо за вас и вашето чувство за стил. Така, че е напълно разбираемо, ако не искате да го прикривате с калъф. Но проучванията показват, че изпускаме телефоните си поне четири пъти седмично, така че да останем без калъф не е опция

Прозрачните калъфи за телефон ви позволяват да поддържате готиния външен вид на телефона си, и може би, дори да го добавите с допълнителен дизайн и същевременно да имате максимална защита. Прозрачният калъф за iPhone е най-добрият начин да покажете този великолепен Super Retina дисплей и ярко покритие, като същевременно го предпазвате от ежедневните падания, вдлъбнатини и драскотини, които идват с притежанието на телефона. Ключът към овладяването на начина на живот на прозрачния калъф е да го поддържате чист през цялото време. Но как да го направите? Прочетете за подробности.

Не искаме да ви плашим, като говорим за това колко микроби вероятно има на повърхността на вашия телефон (около 17 000 различни щама бактерии), но е достатъчно да кажем, че можете да ги изчистите по някакъв начин . Може да инвестирате в дезинфектант за телефон, за да предпазите микробите.

Ето как да почистите микробите от прозрачния си калъф за телефон, без да правите компромис с тази кристално чиста прозрачност или да разваляте някакви специални дизайни.

Почистване на прозрачен калъф стъпка 1

Отстранете калъфа. Първата стъпка за почистване е да премахнете калъфа и да оставите телефона си настрани, за да сте сигурни, че можете да влезете във всички кътчета от двете страни на калъфа. Tова ще ви позволи да разгледате вътрешността на калъфа, която вероятно е придобила слой мръсотия.

Съвет: Сега е подходящ момент да почистите добре и дълбоко телефона си и да избършете екрана и лещите със суха, чиста кърпа от микрофибър.

Почистване на прозрачен калъф стъпка 2

Смесете вашия почистващ разтвор. Никога не използвайте тежки почистващи разтвори за почистване на телефон или калъф, тъй като това може да повреди покритието и да се прехвърли вътре в телефона ви. Пропуснете почистващите препарати за амоняк, белина и стъкло, тъй като те могат да бъдат корозивни, абразивни и може да съдържат обезцветяващи агенти, които могат да замъглят или оцветят калъфа ви. Използвайте смес от мек сапун (като нежен сапун за чинии без фосфати, аромати, оцветители и абразиви) и топла вода, за да създадете почистващ разтвор. За сериозни петна можете да използвате изопропилов алкохол или смес от сода за хляб, за да почистите кутията, без да се притеснявате, че ще се оцвети или замъгли.

Почистване на прозрачен калъф стъпка 3

Почистете калъфа. Ако вашият калъф има особено мръсни кътчета, може да започнете като ги издухате. Намокрете чиста кърпа, четка за почистване с мек косъм или четка за зъби в сапунената си смес и почистете вътрешността и външната страна на калъфа. Обърнете специално внимание на ъглите и ръбовете, тъй като те са склонни да събират мръсотия и прах с течение на времето.

Почистване на прозрачен калъф стъпка 4

Оставете го да изсъхне. Цялостното изсушаване е от решаващо значение за процеса на почистване на калъфа. Ако не оставите достатъчно време да изсъхне има опасност от проникване на влага към вашия телефон или някой от неговите портове. Остатъчната влага също може да се улови в малките парчета и части от калъфа ви, което може да доведе до растеж на мухъл и влага. Оставете калъфа си да се проветрява на сухо, добре проветриво място или го избършете със суха кърпа от микрофибър, за да абсорбира всички допълнителни капчици.

Чистият калъф е добра защита за вашия телефон

Друг чудесен начин да гарантирате, че вашият калъф е скърцащо чист е да си изберете правилния! Най-добрите калъфи за телефон са тези, които предпазват вашата техника от вдлъбнатини, пукнатини и драскотини, като същевременно блокират мръсотия, прах и мръсотия, така че да не надраскат или повредят телефона ви. 

Почистване на прозрачен калъф стъпка 1

Почистване на прозрачен калъф стъпка 2

Почистване на прозрачен калъф стъпка 3

Почистване на прозрачен калъф стъпка 4

Чистият калъф е добра защита за вашия телефон

 

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.