Как да сдвоим смарт часовници с телефони - Keysoo

Как да сдвоим смарт часовници с телефони

Как да сдвоим смарт часовници с телефони

Умните часовници успяха да влязат в портфолиото на много марки паралелно с бързото развитие на технологиите.

И така, как се свързват смарт часовниците с телефони?

 

Умните часовници, паралелно с бързото развитие на технологиите, успяха да влязат в портфолиото на много марки. Благодарение на многото удобства, които предоставят, часовниците, които имат всички алтернативи, които можете да видите на смартфоните, се открояват все повече и повече всеки ден. Използването на умни часовници е важно за тези, които искат да следят физическото си здраве, да поддържат съня, спорта и пулса под контрол.
Умните часовници, които могат да извършват много операции, също могат лесно да бъдат свързани със смартфони. Когато сдвоите телефоните със смарт часовника, е възможно да видите, че устройствата имат много предимства. Дори и да нямате телефона си с вас, можете да провеждате разговори и да извършвате операциите, които искате, благодарение на тези устройства. Със синхронизацията на смарт часовника можете да проверявате известията си и да провеждате телефонни разговори удобно. И така, как се извършва сдвояването на смарт часовници и прехвърлянето на данни? Нека го разгледаме стъпка по стъпка.

Подгответе телефона си с вашия смарт часовник
Преди да започнете процеса на сдвояване на смарт часовника, трябва да подготвите телефона си с часовника си. За да направите това, поставете двете една до друга. Вашият смарт часовник и телефон трябва да са съвместими помежду си. Например, ако използвате iPhone със софтуер за iOS, важно е часовникът ви да поддържа и Apple.
За телефони като Huawei, Xiaomi, Samsung със софтуер за Android трябва да се направи сдвояване с часовници от същия софтуер и марка. И не забравяйте, че умните часовници работят с различни операционни системи. Ако смарт часовникът, който използвате, поддържа Android, може да се наложи да извършвате различни операции, ако поддържа различни iOS.

Установяване на Bluetooth връзка
Активирайте Bluetooth на телефони с Android. Не забравяйте да докоснете иконата на зъбно колело на началния екран или чекмеджето на приложението, за да отворите менюто с настройки. Превъртете надолу до Wireless & Networks, след това Bluetooth и плъзнете превключвателя на екрана, за да го включите. Във втората стъпка преместете устройството си в откриваема позиция. След това натиснете и задръжте ръката си върху бутона за захранване на часовника, докато върху него се появи екранът за сдвояване с часовник и икона на телефон, за да включите вашия смарт часовник.
В софтуера за iOS е необходимо да имате iPhone устройство, използващо 15 операционни системи, за да установите Bluetooth връзка. Освен това се уверете, че вашият iPhone е актуален. В противен случай няма да можете да се сдвоите. Ако отговаря на посочените условия, дръжте устройството си свързано с Wi-Fi и включете Bluetooth. Не забравяйте да държите телефона и да гледате близо един до друг по време на процеса на настройка.

Отворете приложението за смарт часовник, което сте изтеглили
Отварянето на приложението за смарт часовници е третият етап в процеса на сдвояване. Според софтуера и марката на телефона, който използвате, първо инсталирайте правилното приложение на телефона си и след това активирайте това приложение. Например, трябва да инсталирате приложението Huawei AppGallery за процеса на свързване на смарт часовници на Huawei.

Синхронизиране и сдвояване на вашия смарт часовник
На телефона си с Android докоснете раздела “Търсене на Bluetooth устройства” и включете смарт часовника, когато се появи в резултатите. Екранът ще се появи с код. Вижте дали този код и кодът на смарт часовника съвпадат, след което докоснете жеста на смарт часовника, за да потвърдите. За да свържете устройствата, кликнете върху раздела “Сдвояване” на телефона си.

Друг метод за свързване на смартфони с помощта на операционната система Android към смарт часовник е да отворите приложението на телефона си, да изберете раздела “Добавяне на ново устройство” и “Настройки” и да изчакате, докато името на модела часовник се появи на екрана. Ако получите подкана, въведете ПИН кода на телефона си и щракнете върху раздела за свързване. Когато всичко върви гладко, ще видите “Свързан” на екрана.
Любопитен въпрос за сдвояването на интелигентни часовници са методите за свързване с iPhone. На вашия iPhone изчакайте да се появи екранът за сдвояване на Apple Watch, след което докоснете раздела за продължаване. Друг метод, който можете да проследите, е да отворите приложението Apple Watch на вашия iPhone телефон, както споменахме по-горе. По-късно можете да кликнете върху раздела “Сдвояване на нов часовник”.

Когато кажете “Настройте го за мен”, можете да позиционирате устройството си така, че да се показва във визьора в приложението Apple Watch. Благодарение на този процес можете да видите, че двете устройства са сдвоени. След това докоснете “Настройване на Apple Watch” и следвайте инструкциите, за да завършите настройката му.
За да научите повече за вашия Apple Watch, докато синхронизирате, докоснете Разпознаване на часовника. Така че можете да научите какво е новото точно на вашия iPhone, както и да видите съветите на Apple Watch и да прочетете ръководството за потребителя.
Ако видите циферблата на часовника по време на сдвояването на смарт часовника на iPhone, вашият Apple Watch вече е сдвоен с iPhone. Дори ако камерата не започне да се сдвоява, все още можете да следвате инструкциите, като докоснете “Pair Apple Watch Manually” в долната част на екрана на iPhone.