Кога телефоните с подвижни екрани ще бъдат включени в живота ни - Keysoo

Кога телефоните с подвижни екрани ще бъдат включени в живота ни

Кога телефоните с подвижни екрани ще бъдат включени в живота ни

Наличието на съвсем нови екранни преживявания също прави потребителите любопитни. Ще успеят ли смартфоните с навиващи се екрани да внесат нова конкуренция в индустрията?

Сгъваемите смартфони си създават име на този бързо развиващ се пазар, а панелните технологии непрекъснато се развиват. Според последните доклади от Китай, навиващият се смартфон, който ще бъде пуснат през втората половина на 2024 г., ще бъде оборудван с панел, който може да се сгъва и отваря под формата на ролка. Наличието на съвсем нови екранни преживявания също прави потребителите любопитни. И така, какви са развитията? Ще успеят ли смартфоните с навиващи се екрани да внесат нова конкуренция в индустрията?

 

През последните месеци стана ясно, че китайските производители на панели се концентрират върху този нов панел вместо върху сгъваемите телефони. Твърди се, че компанията, предприела първата стъпка, е Oppo, а фактът, че обяви концептуално устройство, наречено OPPO X 2021, преди около три години увеличава точността на твърденията. За момента обаче точна информация не е споделена.

 

Годината за телефони с навиващ се екран изглежда като 2024

Според най-новата информация от надеждни източници, подвижните устройства могат да играят голяма роля в бъдеще. Китайските производители започнаха работа по мобилни телефони, като целта им е да хванат лидерството на Samsung на пазара на сгъваеми телефони. Твърди се, че марки като Oppo, Vivo, OnePlus, Huawei, Xiaomi също имат различни планове за 2024 година.

 

Струва си да се отбележи, че Oppo по-специално се откроява със своето концептуално устройство. Това устройство предлага OLED дисплей, който се разширява с 6,7 инча (17,01 см) в най-малкия размер и 7,4 инча (17,89 см) в най-големия размер.

 

На пазара на смартфони, който има голям дял в сектора, все още не е ясно кога ще бъдат официално представени навиващите се екрани. Въпреки това, появата на нов панел в резултат на сгъваемите устройства изглежда вълнуваща. Точно как ще бъдат сгънати екраните е важен детайл. Защото лекотата на транспортиране и функционалните характеристики са много важни за потребителите.

 

Сред коментарите по новините са въпросите дали ще има спад на цените на телефоните със сгъваем екран с пристигането на подвижния екран. Очакваме с нетърпение развитието.