Най-новите функции за поверителност идват на устройствата на Apple - Keysoo

Най-новите функции за поверителност идват на устройствата на Apple

Най-новите функции за поверителност идват на устройствата на Apple

Apple има за цел да въведе редица нови функции, за да отговори на нуждите на потребителите от поверителност и сигурност. В днешно време, с технологичното развитие, смартфоните, таблетите и компютрите се превърнаха в незаменими части от нашия живот.

 

Тези устройства поемат управлението на много чувствителни данни, от нашите профили в социалните медии до нашите имейли и банкови транзакции. Ето защо въпросите, свързани с неприкосновеността на личния живот и сигурността, са от голямо значение. Apple има за цел да въведе редица нови функции, за да отговори на нуждите на потребителите от поверителност и сигурност.

Ето новите функции за поверителност, добавени към вашите устройства на Apple с тези актуализации:

1. Прозрачност на проследяването на приложения (ATT)

Apple внедри Application Tracking Transparency (ATT), за да помогне на потребителите да управляват разрешенията на приложенията по-прозрачно и точно. С тази функция приложенията ще трябва да искат разрешение за достъп до кодовете за удостоверяване на потребителите (IDFA). Потребителите няма да могат да изискват непрекъснат мониторинг и също така ще могат да управляват директно собствените си кодове за удостоверяване.

2. Голяма предпазна мярка срещу нецензурно съдържание

Операционната система iOS на Apple предлага функция, наречена Communications Security, за защита на децата от съдържание със сексуално съдържание. Тази функция предупреждава децата при изпращане и получаване на голи снимки в приложението “Съобщения”. Сигурността на комуникациите ще бъде допълнително разширена и новата операционна система ще гарантира, че децата не са изложени на голота и подобно съдържание по време на споделяне на изображения и видео, когато използват приложения като AirDrop, видео съобщения FaceTime, приложението Phone (за комуникационни плакати) и инструмента за избор на снимки.

3. Нова декларация за поверителност

Apple представи ново приложение за декларация за поверителност за всички приложения в App Store. По този начин потребителите ще могат да виждат по-удобно и ясно до какви данни ще има достъп приложението и как ще се използват тези данни. Това ще намали опасенията на потребителите относно поверителността на данните и ще направи процеса на изтегляне на приложения по-сигурен.

4. Подобрения в поверителността на Siri

Siri е гласовият асистент на Apple и предоставя услуга, която се вслушва в исканията на своите потребители и изпълнява направените заявки. Това обаче може да увеличи опасенията на потребителите относно неприкосновеността на личния живот. Apple направи инфраструктурата по-сигурна, като се опита да предава гласовите команди и отговорите на Siri към сървъра. По този начин Siri ще се поучи от изискванията на потребителите да осигури по-персонализирано изживяване, като същевременно зачита по-добре поверителността на потребителите.

5. Функции за поверителност на Airdrop и локална мрежа

Функциите airdrop на Apple улесняват изпращането на файлове до потребителите в близост до iOS и macOS устройства. Apple помогна на тези функции да осигурят по-силно криптиране, за да защитят личната информация на потребителите. Благодарение на новите разпоредби е въведен по-силен механизъм за сигурност, така че имената и имейлите на потребителите да могат да се предават.

6. Режимът за частно сърфиране на Safari е по-мощен сега!

Сега по-защитеният режим на частно сърфиране Safari автоматично ще се изключи, ако заключите устройството си Apple с включен частен режим. По този начин любопитните очи ще бъдат възпрепятствани да видят съдържанието, което е интимно за вас.

Като мощен уеб браузър, Safari е един от най-често предпочитаните инструменти за потребителите на Apple. Apple предприе допълнителни важни стъпки в тази актуализация, за да укрепи допълнително защитната стена на Safari, като гарантира, че личната информация на потребителите е по-добре защитена онлайн. Safari идва с интелигентно предотвратяване на проследяването, което помага за по-ефективната защита на потребителите от злонамерено съдържание и софтуер за проследяване. А с новите подобрени функции, които позволяват на потребителите да сърфират безопасно, без да споделят лична информация, потребителите на Safari могат да се насладят на лично и сигурно уеб изживяване.

7. Сафари, поща и съобщения просто станаха по-лични!

Много уебсайтове проследяват всяко ваше движение чрез “бисквитки” в връзки, вградени в имейли и съобщения. Но сега Apple слага край на това. По-конкретно, Apple напълно блокира проследяването чрез връзки във вашите имейли и съобщения. Позицията на Apple по този въпрос е по-строга от всякога. Тези иновации, представени от Apple, представляват значителен пробив в поверителността и сигурността. Уважението и вниманието, отделени на личните данни и неприкосновеността на личния живот на потребителите, дава уникален пример в света на технологиите. Благодарение на тези значителни подобрения потребителите на Apple вече могат да изпитат по-безопасен и по-устойчив дигитален живот.