Най-продаваните смартфони през 2023 г. - Keysoo

Най-продаваните смартфони през 2023 г.

Най-продаваните смартфони през 2023 г.

Обявени са най-продаваните смартфони през второто тримесечие на 2023 година. Apple, от друга страна, се открои в тази класация. Ето и подробностите…

 

С 2023 г. конкуренцията на пазара на смартфони продължава с бързи темпове. Марките, от друга страна, излизат с нов модел всеки месец. В последния доклад на преден план излязоха най-продаваните смартфони. Като се имат предвид данните на Counterpoint, Apple е най-продаваната марка телефони през второто тримесечие на 2023 година. Сред моделите iPhone 14 е сред най-продаваните смартфони. На трето и четвърто място са моделите iPhone 14 Pro и iPhone 13. Тези модели бяха в същия ред през първото тримесечие на 2023 година.

Кой телефон да си купим през 2023 г.?

Като цяло Apple и Samsung са сред най-продаваните марки телефони през 2023 година. Въпреки че други марки телефони продължават да се конкурират с различни модели, можем да кажем, че Samsung е най-продаваната марка след Apple. Поради тази причина можете да изберете моделите, които можете да изберете през 2023 г. както от устройствата на Apple, така и от тези на Samsung. Марката Apple обаче е в по-скъпата категория в сравнение с моделите на Samsung. Поради тази причина, ако търсите достъпен смартфон, можете да изберете телефони Samsung. Samsung успява да се хареса на различни потребителски сегменти със своите устройства на различни нива.

Кой е най-добрият телефон за 2023 г.?

Най-продаваните модели смартфони през второто тримесечие на 2023 година. С динамичния характер на технологичния свят, тези класации могат да се променят по всяко време. В същото време продажбите на телефони, които варират в зависимост от страните, могат да се различават. Като цяло обаче най-продаваният телефон през първата половина на 2023 г. беше iPhone 14 Pro Max. През второто тримесечие обаче има и устройства iPhone 14. Моделът iPhone 14 Pro Max успя да се превърне в избор номер едно на потребителите с иновации като поддръжка за откриване на инциденти, сателитна свързаност и динамичен остров. iPhone 13, който е под това, е най-продаваният модел смартфон за миналата година с 33,7 милиона продажби.

Кой е най-популярният мобилен телефон?

Ако разгледаме най-популярните модели мобилни телефони, тази ситуация може да варира. Въпреки това, можем да видим, че най-новите модели на iPhone се открояват като цяло. Моделът Samsung Galaxy A14 обаче успя да се превърне в петото най-продавано устройство за 2023 г. с общо 12,4 милиона продажби. Всъщност моделът Galaxy S23 Ultra се откроява с 9,6 милиона продажби. Сред моделите, които се открояват след това, са моделите Galaxy A14 5G, A54 5G и A34 5G. С други думи, серията Samsung Galaxy е сред най-продаваните телефони след Apple.

Когато го погледнем като цяло, най-продаваните модели смартфони по света идват от марките Apple и Samsung. Можем обаче да кажем, че този баланс може да се промени по всяко време.