Настройки, които можете да използвате, за да удължите времето за използване на iPhone! - Keysoo

Настройки, които можете да използвате, за да удължите времето за използване на iPhone!

Настройки, които можете да използвате, за да удължите времето за използване на iPhone!

Има някои настройки, които можете да изключите, за да удължите издръжливостта на зареждане на iPhone и живота на батерията. По този начин можете да удължите времето за използване на вашето устройство.

 

Ако кажете, че батерията на моя iPhone се изчерпва бързо, можете да играете с някои от настройките на вашето устройство. Apple, с последните си актуализации, се отразява негативно на заряда на iPhone. На този етап потребителите могат да удължат времето за използване на своите смартфони. Има някои настройки, които можете да изключите, за да удължите издръжливостта на зареждане на iPhone и живота на батерията. По този начин можете да удължите времето за използване на вашето устройство. Като цяло има много функции, които могат да се използват на iPhone устройства. Въпреки че много от функциите могат да бъдат полезни, те могат бързо да източат заряда. Затова можете да предприемете действия, за да изключите някои функции на устройството си. По този начин iPhone ще бъде по-изгоден по отношение на живота на батерията. Като пример, първото нещо, което трябва да направите, е да намалите яркостта на екрана.

Какво да направите, за да удължите времето за използване и живота на батерията?

За да удължите времето за използване на iPhone и живота на батерията, първо деактивирайте събитията на живо. Защото това ще гарантира, че известието се показва постоянно на екрана при заключване на вашето устройство и Dynamic Island. Това поддържа информацията постоянно актуална във фонов режим и ненужно намалява времето за използване на батерията. Ето стъпките, които трябва да следвате, за да деактивирате събитията на живо:

  • Отидете в секцията “Настройки”.
  • Влезте с парола или Face ID.
  • Получете достъп, като въведете паролата си за iPhone.
  • Превъртете надолу и деактивирайте опцията “Събития на живо”.

Забраняване на обратната връзка с докосване от клавиатурата

Ако телефонът ви вибрира, когато щракнете върху клавиша на клавиатурата на iPhone, нормално е батерията ви да се изтощи бързо. Поради тази причина определено трябва да деактивирате обратната връзка с докосване на клавиатурата.

  • Отидете в секцията “Настройки”.
  • В секцията Voice & Touch докоснете “Обратна връзка от клавиатурата”.
  • Деактивирайте опцията за докосване.

Функцията Always On Display, която се използва особено в моделите iPhone 14 Pro, Pro Max и iPhone 15 Pro, Pro Max, е един от важните фактори за бързото изчерпване на заряда. Тази функция поддържа телефона ви активен, когато е заключен, показвайки часа, уиджетите и активността на живо на екрана. За да забраните тази функция:

  • Отидете в секцията “Настройки”.
  • Въведете секцията Дисплей и яркост.
  • Докоснете Винаги на дисплея и след това забранете опцията.

Стойте далеч от живи тапети

Има много интересни опции за тапети за iPhone устройства. Въпреки че живите тапети изглеждат много хубаво, те могат да намалят живота на батерията на вашето устройство. Например, когато използвате живи тапети, представени в заглавието “Времето и астрономията”, тапетът ви се променя според информацията за времето в текущото ви местоположение. За тази цел обаче времето постоянно се следи във фонов режим, а когато има непрекъснат информационен мониторинг, използването на батерията намалява. Поради тази причина не се препоръчва използването на живи тапети.