Неизвестна функция на камерата на iPhone и може ли да се използва като скрита камера - Keysoo

Неизвестна функция на камерата на iPhone и може ли да се използва като скрита камера

Неизвестна функция на камерата на iPhone и може ли да се използва като скрита камера

Скритата камера се адаптира към тапета на вашия iPhone, което ви позволява да правите снимки и видеоклипове. Той също така предлага функции като настройки на разделителната способност, поддръжка на предната и задната камера, превключваеми звуци на затвора и сензорен фокус за по-добро цялостно изживяване.

 

 

 

Има ситуации, в които трябва да направите бърза снимка или видео, но не искате да направите твърде очевидно, че използвате камерата на вашия iPhone. В такъв случай функцията за скрита камера на вашия iPhone може да ви изненада. Тази функция не е официално обявена от Apple, но може да бъде достъпна с няколко прости стъпки. В тази статия ще разгледаме функцията за скрита камера на вашия iPhone и ще ви разкажем подробно как да я използвате.

 

Активиране на функцията за скрита камера

Функцията за скрита камера за iPhone е достъпна за всички iPhone, работещи с iOS 14 и по-нови. Така наречената функция “Back Tap” се използва за бърз достъп до различни функции, като просто докоснете гърба на вашия iPhone.

Можете да изпълните следните стъпки, за да настроите функцията “Обратно докосване”:

Стъпка 1: Отворете настройките на вашия iPhone

Стъпка 2: Превъртете надолу и изберете Достъпност

Стъпка 3: Кликнете върху Докоснете, превъртете надолу и изберете Докоснете Назад

Функцията Back Touch ви позволява да изберете два различни преки пътища. Първият от тях е за двойно потупване, другият е за тройно потупване. За да използвате Backtouch като функция за скрита камера, изберете Двойно докосване или Тройно докосване и изберете Камера от списъка с опции.

 

Как да използвате функцията за скрита камера?

След като конфигурирате функцията Back Touch, можете да я използвате, за да активирате камерата си по всяко време. Когато трябва да направите снимка или видео, можете да изпълните следните стъпки:

Стъпка 1: Дръжте вашия iPhone естествено и се уверете, че обективът на камерата има ясна визия.

Стъпка 2: Докоснете два пъти или тройно докоснете гърба на вашия iPhone (в зависимост от избраната от вас настройка).

Стъпка 3: Приложението за камера на вашия iPhone вече ще бъде активирано и ще функционира като функция за скрита камера.

Имайте предвид, че вашият iPhone ще прави снимки или видеоклипове в зависимост от последния режим, в който се използва приложението Camera, въпреки че екранът остава изключен, създавайки впечатлението, че телефонът ви е заключен.

 

Режими на камерата и функция за скрита камера

Когато използвате функцията за скрита камера, вашият iPhone ще работи в същия режим, както при последното използване на приложението за камера. Това означава, че трябва да внимавате кой режим е бил активен, преди да се уверите, че сте направили снимката или видеоклипа, който искате.

Например, ако сте използвали камерата във видео режим преди, вашият iPhone ще започне да записва видео веднага, когато активирате функцията за скрита камера. По същия начин, ако фотоапаратът ви е бил последно използван в режим на снимка, скритата функция ще прави снимки.

 

2. Безшумна камера от GoPhoto Collection

Silent Camera е друго приложение, специално проектирано за тайно правене на снимки и видеоклипове с помощта на вашия iPhone. Тя ви позволява да заглушите звука на затвора и да скриете прозореца за визуализация, премахвайки съмненията на зрителите. Приложението също така позволява незабавно споделяне в социалните медийни платформи, което улеснява безпроблемното споделяне на съдържанието ви с други хора.

 

3. Частен нинджа камера

Private Ninja Cam е универсално приложение, което позволява на потребителите да правят снимки и видеоклипове, като същевременно предлага допълнителни настройки като персонализируеми резолюции за заснемане, таймери и режим на разрушаване. Приложението също така поддържа използването на предни и задни камери за по-пълно изживяване.

Функцията за скрита камера за iPhone е дискретен, удобен и бърз начин да уловите моменти, без да отвличате вниманието от факта, че използвате камерата си. Въпреки че не е официално обявен от Apple, той може да бъде достъпен чрез функцията Back Touch, когато е правилно инсталиран. Не забравяйте да обърнете внимание на режима на камерата на вашия iPhone, преди дори да помислите за използването на тази функция.