Новата задължителна функция на Google, Passkeys, ще направи паролите нещо от миналото! - Keysoo

Новата задължителна функция на Google, Passkeys, ще направи паролите нещо от миналото!

Новата задължителна функция на Google, Passkeys, ще направи паролите нещо от миналото!

 Какво ще стане, ако вече не използвате пароли в интернет? Въпреки, че звучи опасно, Google вече ще активира функцията Passkeys за всички свои потребители. С новата функция за достъп потребителите могат да…

 

Какво ще стане, ако вече не използвате пароли в интернет? Въпреки че звучи опасно, Google вече ще активира функцията Passkeys за всички свои потребители. С новата ключова функция за парола потребителите ще могат да влизат в профилите си, без да е необходимо да използват парола.

Google използва фразата “началото на края за пароли” за новата си функция Passkeys. Благодарение на Passkeys ще се отървете напълно от паролите. С тази нова функция използването на пароли ще приключи напълно. С други думи, вместо парола ще се използва ПИН или биометрични данни.

Какво представлява функцията “Секретни ключове”?

Потребителите ще срещнат алтернативен начин вместо парола, когато влизат в профила си в Google. Всички потребители, които са опитали функцията Passkeys, могат да изберат сканиране на лице, пръстов отпечатък или ПИН код, когато влизат в приложения, собственост на Google, или уебсайт с профил в Google. Тази функция обаче все още беше във фаза на тестване. В последното изявление за тази функция тя вече ще се използва за всички потребители. Google ще направи тази нова функция задължителна не само за отделните потребители, но и за корпоративните потребители. Потребителите вече ще използват биометрични данни или ПИН вместо парола, когато искат да влязат в профила си в Google.

Как да използвате функцията за ключове за достъп?

Елиминирайки използването на пароли, Google пренася сигурността в друго измерение с функцията Passkeys. Той е доста лесен за използване. Въпреки това е абсолютно необходимо да се използват устройства с най-добра версия. За мобилни устройства тя трябва да бъде iOS 16 или по-висока, а за Android трябва да бъде 9.0 или по-висока. Компютрите изискват Windows 10 и по-нови версии. Освен това трябва да актуализирате уеб браузърите си.

Той е доста лесен за използване и активиране на функцията Passkeys. Тази нова функция може да се появи в профила ви в Google по всяко време. Ако видите известие за това и искате да използвате функцията, всичко, което трябва да направите, е да следвате инструкциите. По този начин можете да активирате слоя за сигурност с няколко прости стъпки. След това няма да е необходимо да използвате парола, за да влезете в профила си.

Какво ще стане, ако устройството ви се загуби?

Google не заобиколи някои негативни ситуации, докато въвеждаше функцията Passkeys. Ако устройството ви е изгубено, откраднато и трябва да влезете в профила си в Google, има решение. За да направите това, посетете g.co/passkeys сайт на друго устройство, което има достъп до профила ви в Google, и влезте в него с обичайната си парола. Премахнете ключа за достъп, свързан с изгубените или откраднати устройства, след което докоснете X до ключа за достъп. Щракнете върху Премахни, за да изтриете. По този начин ще можете да продължите да използвате паролата си, която използвате през цялото време.

Предимства на функцията Google Passkeys

Като цяло можем да кажем, че е много изгодно да създадете допълнителен слой сигурност за профила си в Google. Защото с функцията Google Passkeys профилите ви ще бъдат по-надеждни и биометричната ви информация ще бъде необходима, за да влезете. Освен това Google заяви, че функцията Passkeys е с 40% по-бърза. В резултат на това, като се има предвид опитът от миналото, тази функция ще осигури много удобство. Например, необходимостта от запомняне на пароли ще бъде напълно премахната. Google направи изявление по този въпрос на официалната си страница в блога. Той заяви, че благодарение на функцията Passkeys използването на пароли ще бъде напълно премахнато и сигурността на потребителите ще бъде повишена. Можете бързо да активирате функцията Google Passkeys или да изчакате функцията да дойде при вас.