Прегряване на телефона. Причини и решения - Keysoo

Прегряване на телефона. Причини и решения

Прегряване на телефона. Причини и решения

Прегряване на телефона. Причини и решения 

С разпространението на смартфоните броят на хората, които търсят решения за телефонно прегряване, се е увеличил значително. Този проблем, който често се среща особено на телефони с Android, е изключително неудобна ситуация за потребителите. Поради тази причина много хора търсят решения за премахване на проблема.

Ако търсите причините и решенията за телефонно прегряване, можете да се възползвате от информацията в тази статия. След като определите причината за проблема, можете да приложите подходящия метод на решение и да продължите да използвате телефона си с удоволствие.

10 причини защо телефонът прегрява

Смартфоните, които се намират в центъра на живота ни, са най-използваните технологични устройства днес. Следователно щетите по телефоните могат да имат вредни ефекти както финансово, така и духовно. Фактът, че един от най-често срещаните проблеми е прегряването, води до увеличаване на търсенето на решения. Основните причини за телефонно прегряване могат да бъдат изброени, както следва:

1) Проблеми с телефона

Прегряване на телефона. Причини и решенияСред причините, които водят до загряване на телефона, на първо място са проблемите, причинени от самия телефон. Когато има проблем със самия телефон, може да възникне отопление в задната част на устройството. Но това затопляне не е точно в частта на батерията, а в зоните, близки до батерията. По-специално, прегряването в слушалката на телефона, може да показва сериозен проблем. В такива случаи е най-добре устройството да се отведе до оторизирана услуга, без да губите време.

2) Проблеми с батерията

Прегряване на телефона. Причини и решенияПървото нещо, което идва на ум на тези, които търсят решение на телефонното прегряване обикновено е да се направи смяна на батерията. Тъй като ситуацията с отоплението често се причинява от проблеми с батерията. Прегряване, причинено от батерията, се случва на гърба на телефона. Фактът, че батерията е дефектна, обикновено не показва голям проблем за телефона.

Ако е лесно да се отстрани, трябва да проверите батерията. Ако видите, че батерията е подута, трябва да знаете, че проблемът, причиняващ прегряването, определено е батерията. В този случай няма нужда да се паникьосвате. Лесно можете да се отървете от този проблем, като смените батерията.

3) Проблеми, причинени от зареждането

Прегряване на телефона. Причини и решенияНай-важната точка за отбелязване при зареждане на телефона е, че зарядното устройство и кабелът препоръчително е да са оригинални. Когато устройството е достигнало 100% заряд, хардуерът в оригиналните зарядни устройства спира да предава електричество. Неоригинални или некачествени зарядни устройства обаче постоянно поддържат преноса на електроенергия, защото нямат това оборудване. Ето защо проблемът с отоплението възниква в телефона, който продължава да получава електричество непрекъснато.

Това, което трябва да направите, за да се отървете от проблема с прегряването, причинено от зареждането, е да проверите състоянието на зареждане периодично и да премахнете зарядното устройство от телефона, когато скоростта на зареждане е 100%. В противен случай животът на батерията на устройството ви може да намалее и телефонът ви може да понесе сериозни щети в дългосрочен план.

4) Извършване на няколко транзакции едновременно

Прегряване на телефона. Причини и решенияСмартфоните станаха незаменими с функциите си, които ни позволяват лесно да извършваме много операции едновременно от деня, в който влязоха в живота ни. Въпреки това, изпълнението на много процеси едновременно може да има уморителен ефект върху процесора на устройството ви. Въпреки че няма да срещнете този проблем в подновените телефонни модели,грешки могат да се появят на телефони със стари процесори.

Освен това, когато кликнете върху известие от друго приложение, докато прекарвате време в приложение или игра, другото приложение продължава да се изпълнява във фонов режим. Това кара процесора да се уморява и загрява. Това е много важно за тези, които търсят решения на прегряването, за да се уверите, че те са излезли от приложенията и проверете дали има някакви приложения, работещи във фонов режим.

5) Продължителна употреба

Прегряване на телефона. Причини и решенияКогато повечето технологични устройства се използват дълго време, възниква проблемът с отоплението. Въпреки че процесорите, използвани в най-новите технологични устройства, се усъвършенстват все повече и повече всеки ден, могат да се появят различни температури при продължителна употреба. Когато телефонът се използва дълго време, се консумира голямо количество енергия, защото се извършват голям брой операции. Това е една от причините, които са изключително ефективни при прегряването на телефона.

6) Игри с висока графика

Прегряване на телефона. Причини и решенияПрегряването е един от най-оплакалите се проблеми от потребителите на смартфони. Въпреки че тези топлина понякога са причинени от техническия хардуер на телефона, много от тях също са причинени от потребителя. Една от тези причини е да играете игри, които имат високи графични възможности.

Всеки смартфон има графична функция, която поддържа. Когато потребителите искат да играят игри с графики, които ще накарат телефоните си, процесорът и батерията на телефона могат да се загреят. Въпреки че потребителите, които търсят решение за телефонно отопление, мислят, че могат да се отърват от проблема с отоплението, като намалят качеството на резолюцията на играта, устройството е принудено с увеличаването на времето за използване, което води до отопление.

7) Грешен избор на калъф

Друга ситуация, която кара телефоните да се загряват е грешен избор на калъф. Особено през летните месеци телефоните, изложени на слънчева светлина, се загряват много повече и по-бързо. Тази ситуация води до факта, че телефонът не получава достатъчно въздух. Ако търсите решение за телефонно прегряване, не трябва да държите телефона в джоба си през цялото време, трябва да го извадите от джоба си на редовни интервали от време и да позволите на телефона да диша.

8) Злонамерен софтуер

Злонамерен шпионски софтуер, който е бил изтеглен на телефона е един от основните фактори, които причиняват загряване. Вирусите, които са се установили на вашето устройство, ще откраднат много от информацията ви и ще накарат телефона да прегрее, защото е постоянно активен. За това използването на качествена и лицензирана антивирусна програма е най-ефективното решение за гарантиране на сигурността на данните и премахване на отоплението.

9) Дълготрайна употреба на камерата

Дори и на смартфони с най-висококачествени камери, интензивното използване на камерата може да предизвика отопление. В същото време температурата на околната среда, яркостта на екрана и избраната разделителна способност са основните фактори, предизвикващи прегряването. Когато записвате висококачествено видео за дълго време, също е вероятно да получите предупреждение за прегряване.

10) Актуализации на приложения

Друга точка, която трябва да обмислите, когато търсите решение за телефонно отопление, е да проверите за актуализации на приложения и системи. Ако опцията ви за автоматично актуализиране не е активна, важно е да я включвате или проверявате редовно за актуализации. Тъй като актуализациите до голяма степен премахват грешките и уязвимостите. По този начин телефонът може да бъде възпрепятстван от загряване поради дефектни приложения.

Решения за предотвратяване на проблема с прегряването

Сред решенията за прегряването на телефона, причинени от функционални и физически причини, могат да се изброят следните:

 • Премахнете калъфа на телефона, ако имате такъв.
 • Ако във фонов режим има приложения, затворете всички тях.
 • Предотвратяване на телефона да бъде изложен на директно слънце и всички видове източници на топлина. Никога не го слагай в хладилника, за да го охладиш.
 • Намалете яркостта на екрана.
 • Активиране на режим на спестяване на батерията.
 • Ако можете да прекъснете всички връзки, включете самолетния режим.
 • Ако телефонът ви се зарежда, не го използвайте, докато се зарежда.
 • Не съхранявайте ненужни приложения на устройството си.
 • Не забравяйте да използвате оригиналния кабел за зареждане и адаптер.
 • Не гледайте видеоклипове и не играйте игри с телефона си за известно време. Дайте малко време на телефона да се охлади.
 • Изключете безжичните връзки на телефона с други устройства.

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.