Предимства и недостатъци на безжичното зареждане: всичко, което все още не знаете. - Keysoo

Предимства и недостатъци на безжичното зареждане: всичко, което все още не знаете.

Предимства и недостатъци на безжичното зареждане: всичко, което все още не знаете.

Предимства и недостатъци на безжичното зареждане: всичко, което все още не знаете.

Дали безжичните зарядни устройства са алтернатива на класическия кабел за зареждане? Твърди се, че традиционните системи за зареждане скоро ще се оттеглят.

Но нека разберем какво представляват и как работят. Безжичното зареждане, известно още като индукционно зареждане, е удобен начин, без кабел за зареждане на електронни устройства. Необходими са два елемента: зарядно устройство, обикновено под формата на диск, и смартфон, смарт часовник или друго електронно устройство, съвместимо с безжично зареждане. В този момент просто поставете устройството на базата за зареждане и зареждането ще започне незабавно.

Qi технология за безжично зареждане

Технологията за безжично зареждане Qi е все по-разпространена и най-новите модели смартфони на пазара се появяват вече съвместими с тази технология.

Стандартът Qi се основава на директен контакт между устройството, в този случай мобилния телефон или таблет, и станция за зареждане, която задейства процедурата чрез индуктивна и електрически резонансна технология. Когато поставите смартфона си върху безжично зарядно устройство (или го държите на максимално разстояние от 4 см), безжичното зареждане започва.

Предимства и недостатъци на безжичното зареждане

 ПРЕДИМСТВАТА: Безжичното зареждане може да бъде наистина удобно, защото ви позволява да презареждате устройството си, без да се налага да изваждате кабела на зарядното устройство, за да го включите в контакта.

Липсата на проводници избягва износването, което се причинява в порта за зареждане на нашето устройство поради ежедневното поставяне на кабела за зареждане, в допълнение е и износването на самия кабел. Безжичното устройство има по-ефективни характеристики по отношение на устойчивост и здравина.

НЕДОСТАТЪЦИ: Ако презареждането става само при директен контакт между устройството и безжичното устройство, това означава, че през времето за презареждане няма да е толкова удобно да боравите с вашето устройство. Зареждането може да бъде забавено или прекъснато, ако устройството за зареждане е преместено или неправилно подравнено.

Друг аспект, който се взема предвид, е продължителността на презареждането, което обикновено е по-дълго от времето с кабел.

Но за това има решение!

Както знаем, скоростта на зареждане зависи от WATT, упражняван от устройството за зареждане и има устройства, които са по-скоро работещи по отношение на времето. И накрая, що се отнася до широко разпространения страх сред потребителите за възможните отрицателни ефекти на електромагнитното лъчение (излъчваните от всяко устройство, което работи безжично) върху здравето, експертите съобщават, че в случай на безжично зареждане количеството излъчвана радиация е практически нула, тъй като те са екранирани както от намотките на предавателното устройство, така и от приемащото устройство.

Ето защо в момента сме в очакване на пазара да пристигне дълготрайна батерия за смартфон, която не ни принуждава да презареждаме един ден, а тази на безжичното зарядно изглежда е най-простият и бърз метод!

Qi технология за безжично зареждане

Предимства и недостатъци на безжичното зареждане

Но за това има решение!

 

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.