Предимства и недостатъци на всеки тип кейс за телефон - Keysoo

Предимства и недостатъци на всеки тип кейс за телефон

Предимства и недостатъци на всеки тип кейс за телефон

Най-добрият кейс, който ще го предпази от надраскване или счупване,

но в същото време ще бъде лек и удобен

 

 Какви са типовете кейсове за телефон?

Важно е да отбележим, че за съжаление не съществува „най-добър“ материал и конкретен кейс, за който всеки единодушно ще се съгласи, че е такъв. Всеки има лични  предпочитания и търси специфични характеристики на кейс за телефона си.  Ако сте родител на малко дете може би ще изберете кейс с максимална защита, а ако търсите кейс за служебния си телефон, вероятно важно за вас ще е дизайна, който трябва да бъде стилен и изискан.

Нека да разгледаме подробно материалите от които са направени калъфите за телефоните и отбележим предимствата и недостатъците на всички типове.  

Пластмасови кейсове за телефон

Вероятно сте притежавали или дори в този момент четете тази статия от телефон с такъв кейс. Това е така, защото тези кейсове за телефони са достъпни, с красиви и оригинални дизайни и цветове. Пластмасовите кейсове за телефони са направени от PC (поликарбонат), който е здрав вид пластмаса и се е използвал основно за изработка на защитни „стъкла“, но поради лесната си и бърза обработка се налага, като основен материал в много различни стоки. Ако търсите кейс за телефон, който е на достъпна цена и предпочитате често да го сменяте, защото дизайнът и разнообразието са важни за вас, може би пластмасовият кейс за телефон е най-добрият избор.

Калъф от изкуствена или естествена кожа

Кожените калъфи, без значение дали става дума за естествена или изкуствена кожа, са елегантни, често се предлагат с допълнителна опция за държач на карти и документи. Усещането при допир е изключително приятно и предоставя по-голяма сигурност срещу изплъзване от ръката. Перфектният избор за калъф от изкуствена или естествена кожа е, ако търсите стилен и класически вид на вашият телефон.

Силиконов кейс за телефон

Силиконът е мек и гъвкав материал и някои хора го смятат за по-безопасна алтернатива на пластмасата. Често те са прозрачни или с добавени нюанси, но отново с определено ниво на прозрачност. Ако се привърженик на разнообразието в дизайна и цвета на калъфа и рядко държите телефона си в джоба на дънките например, то може би силиконовия калъф ще е перфектният избора за вас.

Карбонови кейсове за телефон (въглеродни влакна)

Карбоновият материал е изключително здрав и с високо ниво на съпротива при усукване и натиск, но и е много лек. Обикновено се използва в самолетостроенето, космонавтиката, но също така и в автомобилната индустрия поради изключителните си качества. Търсите кейс, който има футуристичен вид и е по-здрав от стомана, не утежнява телефона, то тогава карбоновият кейс за телефон е най-подходящият за вас.

Дървени кейсове за телефон

Възможно е да срещнете на пазара калъфи, които са изработени от метал или дърво, въпреки че не са толкова популярни като другите видове материали използвани за производство на кейсове. Много производители на дървени калъфи за телефони се специализират в изработката от бамбук, тъй като той се счита за екосъобразен материал. Тези кейсове са чудесно решение, ако желаете да персонализирате кейса си чрез гравиране.

Метални кейсове за телефон

Алуминият вероятно е най-често използваният метал, въпреки че можете да намерите такива, направени от титан, месинг или дори благородни метали като злато. Металните кейсове  могат да предпазят телефона ви от падане и надраскване. Този тип кейсове обаче са много по-тежки в сравнение с другите материали, а и металът може да повлияе при безжичното зареждане на телефона, поради свойствата си за магнитно екраниране.