Разлики между Android и iOS - Keysoo

Разлики между Android и iOS

android i ios

Двете най-известни операционни системи в света имат отделни предимства и недостатъци.

В тази статия ще говорим за разликите между Android и iOS.

Когато става въпрос за операционни системи, има две имена, които идват на ум: Android и iOS. Тези две операционни системи, които са най-известните в света, имат отделни предимства и недостатъци. В сектора Android има пазарен дял от 70,97%, а iOS има пазарен дял от 29,49%.Докато намесата на потребителите е максимизирана на Android, същото не може да се каже за iOS. Друга очевидна разлика е батерията. Устройствата с Android се фокусират върху продължителността на ежедневната консумация на батерията, докато телефоните с iOS тежат върху здравето на батерията и живота на батерията.

Подобни точки между iOS и Android

Има разлики между тези две операционни системи, които са в конкуренция помежду си, както и подобни точки. Особено с версията Android Oreo е възможно да се каже, че двете системи са започнали да се доближават една до друга. За да изброите очевидните прилики между двете операционни системи.

Прилики Андроид Иос
Технология на сензорния екран
Функции като търсене, съобщения, карти, гласова команда
Гъвкави потребителски интерфейси и многофункционален начален екран
4G клетъчна мрежа
Лента на състоянието
Магазини за приложения

 

Какви са предимствата на Android пред iOS?

Android е основно операционна система с отворен код и Google. Това означава, че Android има гъвкавостта и способността да бъде лесно персонализиран. Освен това Android е система, в която повечето от приложенията на Google вече са включени или поддържани. В допълнение, фактът, че операционната система Android е безплатна, значително намалява разходите и следователно продажната цена на устройствата, оборудвани с тази система.

Животът на зареждане и здравето на телефоните с Android дават по-положително впечатление като цяло. Освен това USB кабелът с адаптера за зареждане, който се продава на пазара и е съвместим с устройства с Android, е по-евтин от този на Apple.

Какви са недостатъците на Android пред iOS?

Значителна част от вирусите и зловредния софтуер са насочени към устройства, базирани на Android iOS. iOS е значително по-сигурна и защитена в това отношение. Перфектната сигурност е невъзможна по дефиниция, но не е преувеличено да се каже, че телефоните с iOS са много силни в сигурността.

Android и IOS
Android и IOS

Android, от друга страна, комуникира с хардуера чрез виртуална платформа, базирана на Java. Това консумира допълнителна мощност. В резултат на това животът на батерията може да се изтощи по-бързо. В крайна сметка, когато става въпрос за разликата между Android и iOS, устройствата с Android са по-склонни да станат горещи от телефоните с iOS и вероятно ще се появи изживяване на устройството, където замръзванията могат да се видят с течение на времето.

Какви са предимствата на iOS пред Android?

Телефоните с iOS могат да работят без нужда от висок капацитет на паметта и без да се нагряват дълго време. Телефоните с iOS, които се открояват със своята интуитивност, са успели да адаптират философията на минимализма към дизайна с удивително майсторство. Примери и доказателства за това са простият потребителски интерфейс и лесната интеграция със странични устройства като смарт часовници.

Телефоните с iOS системи носят богат източник на джаджи, които позволяват началната страница да бъде редактирана и разкрасена лично. Въпросните елементи на джаджата са изключително функционални и имат естетически вид. Когато става въпрос за разликата между Android и iOS, това е още един плюс, който е кандидат да спечели поскъпването на потребителите.