Сензори в смартфоните и тяхното използване - Keysoo

Сензори в смартфоните и тяхното използване

Сензори в смартфоните и тяхното използване

Индустрията за смартфони е един от най-развитите и все още развиващи се сектори в света.

senzor za telefon 2
Сензори в смартфоните

Мобилните телефони отговарят на много нужди на потребителите с усъвършенствани хардуерни и софтуерни функции. Благодарение на характеристиките на смартфоните, телефоните действат като лични асистенти.

В момента, в който телефоните улесняват живота, сензорите също са важни. Сензорите в смартфоните понякога са на преден план, понякога избягват вниманието. Всеки смартфон има редица сензори, но не всички от тях са необходими за потребителя.

Разпознаването на тези сензори може да ви даде ясна представа за това какъв телефон наистина се нуждаете. И така, какви са сензорите в телефоните и за какво са? Най-важното е, как да използвате сензорите в смартфоните?

Какво означава сензорът в телефоните?

Моделите смартфони включват много сензори. Сензорите, които откриват промени в околната среда, позволяват функционална употреба. Освен комуникацията с устройството, е възможно да се изпълняват много различни функции.

Това е така, защото сензорите могат да помогнат за получаване на данни чрез четене на баркодове, проследяване на здравето чрез измерване на импулси на върха на пръстите или намиране на посоки. Какви сензори са включени в смартфоните?

Изброихме най-използваните сензорни технологии.

Но първо, нека отговорим на въпроса “какво е сензор”.

Какво е сензор?

Сензорът е сензорна технология. Те са специално предназначени за откриване на промени в непосредствената среда. Сензорната технология става функционална заедно със софтуер. Сензорът предава информацията, която получава на операционната система на смартфона чрез съответния софтуер. Той анализира подходящите данни за каквато и да е целта на използването на сензора в телефона.

Какви са видовете сензори, налични в смартфоните?

Сензорната технология има голямо разнообразие. Въпреки това, когато става въпрос за сензорите, използвани в мобилните телефони днес, някои основни опции се открояват. Нека разгледаме някои от тях

– Сензор за близост на смартфони

Това е най-известният тип сензор от потребителя. Открива близостта и позицията на телефона до обект. Чудили ли сте се някога защо екранът се изключва, когато телефонът е в ухото ви?

По същия начин, как е така, че вашият контакт с ухото или кожата не причинява друго обаждане или текстови съобщения по това време? Отговорът е в сензора за близост. Ако нямаше сензор за близост, когато поставите телефона на ухото, ухото и контакта с кожата, щеше да причини операции на сензорния екран.

– GPS сензор в смартфони

GPS щандове; Глобална система за позициониране. Турската версия на GPS е глобалната система за позициониране. Тук говорим за инфраструктура, която напредва със сателитни сигнали. GPS технологията ясно определя позицията със сигналите, получени от спътниците. Много приложения като игри, навигация, карти изискват GPS.

senzor za telefon 1
Сензор на телефон

– Измерване на сърдечната честота на смартфоните

Това е много важна технология, която е разработена през последните години и е интегрирана в смартфоните. Той работи със система, която открива вибрации на върха на пръста като цветни вълни. Така че телефонът ви може да измери пулса ви.

– Сензор за близост в смартфони

Сензорът за близост открива кога телефонът се приближава до ухото ви и се отдалечава.

Ако екранът остане, когато държите телефона до ухото си или ако екранът не светне, когато го извадите от ухото си, може да има повреда на сензора за близост.

– Барометър на смартфоните

Сензорите са важни определящи фактори за характеристиките на интелигентните устройства. Барометърът не е функция, която се намира във всеки смартфон. Барометърът измерва налягането на въздуха. За пътници, кемпери или любители на природата, барометърът предлага важна технология. Защото веднага измерва колко високо сте над морското равнище.

– Магнитен метър в смартфоните

Това е сензорна система, наречена още магнитометър. Ако искате да използвате карти, да се възползвате от навигацията или да използвате приложението за компас от устройството си, имате нужда от магнитен сензор.

– Акселерометър на смартфони

Акселерометърът е функция, която се намира в смартфоните и смарт часовниците. Това е специална технология, която открива вибрации, въртене, треперещи движения на телефона ви. Това позволява на приложенията да разберат в каква позиция използвате устройството. Това също е необходима технология за някои здравни приложения като крачкомер.

– Жироскоп на смартфони

Това е една от най-важните сензорни технологии на интелигентните устройства. Той има подобна задача с акселерометъра. Но това прави по-подробни измервания от това. Това е особено необходимо за приложения като водни баланси.

– Баркод сензор в смартфони

Това е сензорна технология, която ви позволява да използвате приложения като четец на QR код. Въпреки че работните му принципи са доста сложни, това е функция, която се намира в почти всеки смартфон.

Смартфонът генерира аналогов сигнал с различно напрежение, който представлява баркода. Едновременно с това сигналите му се преобразуват в цифрови данни. По този начин кодът се дешифрира лесно и много бързо.

 

Повреда на сензора в смартфоните

През последните години смартфоните имат функции, далеч отвъд това просто да правят обаждания. Те работят почти като лични асистенти, които можете да носите в джоба си и да предложите почти всяка подкрепа за вас.

За тази цел те постоянно се оборудват с нови технологии. Той измерва сърдечния ритъм, брои стъпките ви, ви казва колко вода трябва да пиете, ви казва времето, показва височината на местоположението му от морето, интегрира се с колата ви или дава стъпка по стъпка указания на адреса, който искате да отидете. Сензорната технология е в основата на всичко това.

Въпреки това, повреда на сензора в смартфоните също е много често срещана ситуация. И така, как да поправите повреда на сензора на телефоните?

Първата стъпка за повреди на сензорите в смартфоните трябва да бъде да се възползвате от експертното мнение и техническото оборудване. На първо място, повреда на сензора се открива при извършените тестове. експертни техници знания и оборудване са необходими, за да се разбере сензор повреда на телефона.

Освен това, тъй като всеки сензор ще даде различни повреди, не е правилно да се каже “повреда на сензора или не” с общ подход. В обновените телефони всички сензори на устройството се тестват един по един. Ако има проблем, той се решава и по този начин телефонът се предлага за продажба.

Какво означава сензорът в телефоните?
Какво е сензор?
Какви са видовете сензори, налични в смартфоните?
Повреда на сензора в смартфоните