Течен протектор за дисплей или протектор закалено стъкло - Keysoo

Течен протектор за дисплей или протектор закалено стъкло

Течен протектор за дисплей или протектор закалено стъкло

Казват, че протекторът за дисплей е първата линия на защита за вашето устройство. Така че, ако сте готови да закупите защитен и ефективен щит за вашето устройство и се колебаете дали да изберете течен протектор за екран или протектор от закалено стъкло тази статия ще ви помогне да изберете по-добрия вариант – според вашите специфични нужди. Закаленото стъкло и течният протектор са много полезни и предлагат необходимата грижа на екрана на вашето устройство.

Течен протектор за дисплей

Плюсове:

Течният протектор е доста гладък. Лесно се инсталира на вашето устройство, като осигурява на защита против надраскване. Напълно прозрачен предлага висока прозрачност, благодарение на изключително тънката структура. Видимостта е идеална при гледане от всички ъгли. Тъй като е много чувствителен на допир, разпознава всяко фино докосване. Течният протектор не е просто невероятно тънък, но и много лек. Свръх-лекият дизайн му позволява да се слее идеално с екрана. При поставяне на течен протектор не се образуват балончета. Ако мразите балоните и не можете да се примирите с тях, това може да е добър вариант. Освен това можете да го почиствате удобно с мека кърпа.

Недостатъци:

Просто казано, течният протектор не може да се мери с протектор от закалено стъкло, когато става въпрос за осигуряване на пълна защита от удар. Ако се нуждаете от добра защита при случайно изпускане или удар, темперираното стъкло е по-добра опция. Също така има и сравнително по-малка устойчивост на драскане и не може да защити вашия сензорен екран на 100%. Защитата от надраскване е по-малка от тази при протекторът от закалено стъкло. Дисплеят на вашето устройство ще бъде уязвим за драскотини и надрясквания, особено с остри предмети.

Протектор от закалено стъкло

Плюсове:

Благодарение на здравината си, закаленото стъкло се използва и в други приложения като душ кабини, прозорци на пътнически превозни средства, очила за гмуркане и т.н. Това само по себе си говори за здравината му. Има четири до шест пъти по-голяма здравина от нормално стъкло. Темперирането (закаляването) поставя екстериора в компресия, а вътрешността – в напрежение. В резултат на това, когато стъклото се счупи, то се разпада на малки гранулирани парчета, които причиняват по-малко щети на вашето устройство. Способността да не задържа отпечатъци от пръсти, мазнина, мръсотия и прах му позволява да запази си чувствителността си за по-дълго. Това, което му помага да запази горния си слой, е олеофобното покритие. Закаленото стъкло е почти напълно прозрачно и осигурява кристално видим дисплей. Получавате оптимално зрително изживяване – от всички ъгли.

Недостатъци:

Закаленото стъкло е податливо на повреди. Ако ръбът на стъклото, където напрежението на опън се счита за максимално, бъде повреден, в крайна сметка цялата структура ще се разруши.