10 причини да смените стария си телефон с нов  - Keysoo

10 причини да смените стария си телефон с нов 

10-prichini-za-smyana-na-telefona-1

10 причини да смените стария си телефон с нов 

Размяната на стария ви телефон с нов улеснява по-бързото правене на нещо, което сте правили на стария си по-бавно.

 

Ако използвате един и същ телефон от години, след известно време ще бъдете свикнали с всички функции на устройството си. Въпреки това, телефонът ви може да започне да дава някои сигнали след определено време. Това може да е знак, че е време да помислите за нов телефон.

Ако екранът е пожълтяващ, цветовете, които преди са били ярки, са започнали да избледняват, не отговарят на команди или производителността на докосването се е забавила, време е да замените телефона си. Замяната на счупен екран на телефон, чиято гаранция е изтекла, често може да бъде дори по-скъпа от стойността на телефона. В такъв случай смяната на стария ви телефон за нов ще бъде правилният избор, който трябва да направите.

Основните причини да размените стария си телефон за нов са следните:

1.Бавен заряд и нисък живот на батерията

Животът на батерията на телефоните, за съжаление, намалява с течение на времето. Когато не заредите батерията на телефона, устройството ви може да се изключи в средата на деня, оставяйки ви в трудна ситуация. Въпреки това, фактът, че телефонът се зарежда бавно, защото има стара технология, е друг фактор за намаляването на живота на батерията.

Ако имате твърде малко за зареждане, когато трябва да наваксате спешно, батерията ще бъде много малко заредена, защото старият ви телефон се зарежда бавно. За да се измъкнете от тази ситуация, е чудесна идея да размените стария си телефон за друг. Новите модели смартфони значително зареждат батерията за кратко време. Тъй като те имат по-висока батерия и поддръжка за бързо зареждане.

2.Производителност на камерата

Камерата на телефона ви може да бъде много добра за периода, в който го купувате. Но приложенията на камерата, включени в новите телефони, предлагат много по-добро заснемане на снимки и видео. Ако смятате, че снимките, които сте направили, се оказват лоши, смяната на телефона ще облекчи неприятностите ви.

Известен факт е, че качеството на снимките и видеото е от голямо значение за потребителите на смартфони. Ето защо смартфоните от висок клас, които са доста търсени, предлагат високи фото и видео качества. За снимане на снимки нощният режим в телефона ви позволява да правите най-добрите снимки в тъмни среди. 

3.Няма актуализация

Друга причина да търгувате стария си телефон за обновен телефон е, че старият ви телефон няма да получи актуализация след известно време. Старите модели смартфони спират да получават актуализации след определен период от време. Ако актуализацията спре, поддръжката на вашето устройство намалява. Когато телефонът ви не получи поддръжка, той става по-малко надежден и функционалността му пада.

В този случай трябва да преминете към друг смартфон, който може да получи новите актуализации. Защото по отношение на сигурността, вашият смартфон трябва винаги да поддържа най-новата версия на Android или iOS. Сменяйки стария си телефон за освежен смартфон от висок клас, можете да преминете към нова и по-надеждна система.

4.Забавяне на производителността и остарял хардуер

Дори да имате телефон с добър хардуер, през изминалите години са излезли нови хардуерни компоненти. Тези нови хардуерни части консумират много по-малко мощност и доставят по-бърза производителност. Размяната на стария ви телефон за нов улеснява и по-бързото правене на нещо, което сте правили на стария си по-бавно.

Размяната с нов телефон ще ви спаси от проблемите, които старият ви телефон е причинявал през годините. Когато имате един от най-новите модели смартфони, получавате по-висока производителност от стария телефон благодарение на чисто новия процесор и батерията.

5.Пространство за съхранение

Една от основните причини, поради които може да искате да смените стария си телефон е, че пространството за съхранение започва да се изчерпва. Пространството за съхранение на телефоните варира като 256 GB, 512 GB, 1TB днес. И за това, 16 GB памет вече не е достатъчна за днешните телефони и операционни системи. Ако имате такъв телефон, смяната му е най-добрият вариант. При избора на новия си телефон може да помислите за закупуване на телефон с минимално място за съхранение от 32 или 64Gb.

6.Козметично износване на телефона

Една от основните причини да търгувате стария си телефон за обновен е, че получаването на нов телефон ще направи живота ви изключително лесен. Екранът на стария ви телефон е счупен, клавишите трудно се натискат или може да не можете да чувате добре други хора по време на разговор, защото качеството на звука е лошо.

Може да не сте в състояние да поставите красиви снимки в социалните си медии, защото старият ви телефон няма добро качество на снимане на камерата. Дори и да помислите да замените стария си телефон, когато екранът му е счупен, първоначалната цена за подмяна на екрана може да бъде почти половината от цената на новия телефон.

 

7.Мощна поддръжка на чипове

Възможно е да се каже, че една от най-видните силни страни на смартфона е чипът. Проектиран от Apple, чипът A13 Bionic се предлага в обновени устройства iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Той обещава 30% по-ниска консумация на енергия и 20% по-бърза процесорна мощност от предишните поколения. Благодарение на невронния двигател от трето поколение в чип A13 процесът на камера, Face ID и AR приложения също е по-бърз и по-гладък.

Поддръжката на чипове, една от валидните причини да смените стария си телефон за нов такъв, променя начина, по който го използвате значително в сравнение с по-старите телефони модели. Функциите на новите чипове драстично подобряват производителността на телефона чрез регулиране на еднократната употреба на батерията, действията, които правите на устройството си, както и силата на обработка на Face ID и AR приложенията по време на употреба.

8.Интернет сърфиране

Основната причина, поради която смартфоните са силно предпочитани днес, е използването на социалните мрежи и съответно интернет. В интерес на истината, недостатъчната сила за сърфиране в интернет на стария ви телефон е една от основните причини да искате да го смените с нов такъв. Ако телефонът ви все още не поддържа 5G, може да обмислите смяната му за един от обновените модели телефони, без да губите време.

9.Нови приложения

Една от най-големите причини, поради които смартфоните са станали широко разпространени и обичани толкова много, са приложенията в тях, които правят живота ни много по-лесен. Въпреки това, смартфони, които са на няколко години в зависимост от употребата започват да се свият в приложения с течение на времето. Той също така не поддържа новоиздадените приложения, така че те не могат да се използват на телефона ви. Най-доброто нещо, което трябва да направите в такава ситуация, би било да размените стария си телефон за нов.

10. Здравина и дизайн

Друга причина за тези, които искат да сменят стария си телефон с нов, е здравината и дизайна на телефона. В зависимост от използването, телефонът ви ще се износи след определен период от време и ще загуби предишната си стабилност. Най-добре би било да замените телефона си с един от обновените модели телефони, за да се гарантира дълготрайна употреба.

Може да сте харесали много дизайна на телефона си, когато сте го купили. Въпреки това, с течение на времето, промяната на тенденциите и дизайните с превъзходен технологичен подпис може да ви заинтересува много повече. В този случай е голямо предимство да размените стария си телефон с нов. 

1.Бавен заряд и нисък живот на батерията

2.Производителност на камерата

3.Няма актуализация

4.Забавяне на производителността и остарял хардуер

5.Пространство за съхранение

6.Козметично износване на телефона

7.Мощна поддръжка на чипове

8.Интернет сърфиране

9.Нови приложения

10. Здравина и дизайн

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.