Huawei заема лидерския трон в надпреварата с Apple - Keysoo

Huawei заема лидерския трон в надпреварата с Apple

Huawei заема лидерския трон в надпреварата с Apple

Huawei надмина марката Apple! Pro моделът, който е включен в новата серия Mate 60, надмина по продажби модела iPhone 15 Pro Max на Apple. Ето и подробностите…

 

Huawei, както е известно, претърпя значителни загуби на пазара на телефони. Въпреки това, изглежда, че напоследък се връща към старите си дни. Той беше сред важните имена на пазара на смартфони и наскоро представи модела Mate 60 Pro. Първо, телефонът беше пуснат в Китай и успя да надмине модела iPhone 15 Pro Max за кратко време.

Докато много компании изпитват ожесточена конкуренция на световния пазар на смартфони, има много компании, които съперничат на Apple. Samsung и Huawei, по-специално, достигат високи нива на продажби, както и Apple. Освен това Huawei все още е в състояние да се справи с Apple, въпреки че премина през много трудни времена. Имайки предвид данните от Counterpoint, серията смартфони Mate 60 се класира на първо място в китайските класации.

Изпреварва ли Huawei Apple?

Huawei е продала 1,6 милиона бройки от Mate 60 Pro в Китай през последните 1,5 месеца. Според тези данни на изследователската компания Counterpoint през последните две седмици са осъществени над 400 000 от продажбите. Така моделът Mate 60 Pro се продава с 15% повече от модела iPhone 10 Pro Max на Apple. Поради тази причина тя надмина Apple.

В миналото, дори през 2018 г., Huawei надмина Apple и се изкачи до върха на класацията на световния пазар на смартфони. Така китайският производител на смартфони успя за първи път да надмине Apple. Huawei продължава да се харесва на широк кръг потребители, като постоянно въвежда иновативни функции в своите смартфони.

Huawei Mate 60 Pro страда от недостиг на доставки

След този успех Huawei започна да страда от проблеми с доставките. С други думи, акциите на Mate 60 Pro са недостатъчни. Всъщност, когато проблемът с доставките на този модел, който се продава доста, бъде решен, той може да се увеличи до по-висока сума на продажбите. В последния случай Huawei надмина Apple, особено в Китай. Според някои потребители серията iPhone 15 не е създала особено вълнение в сравнение с модела iPhone 14, който беше продаден миналата година. Серията Mate 60 обаче се открои, създавайки обратния ефект.

Huawei ate 60 Pro Спецификации

Huawei Mate 60 Pro стартира без голяма промоционална кампания. Известен със своите мощни характеристики, моделът дойде с привлекателен дизайн със своите дизайнерски детайли. Освен това, някои от неговите характеристики:

  • Дисплей: 6.8 инча 2720 x 1260 пиксела
  • Процесор: Kirin 9000S
  • Оперативна памет: 12 GB
  • Място за съхранение 156 ГБ, 512 ГБ и 1 ТБ
  • Батерия: 5000 mAh

Наред с всички тези функции, той има поддръжка за 5G свързаност. Телефонът се продава в лилаво, черно, бяло и зелено, заедно с четири цветови варианта. С тези функции Huawei Mate 60 Pro може да се нарече най-противоречивият и важен модел на годината.