1. Как се избират подходящите калъфи за телефони?

Понякога да изберете калъфи за телефоните си се оказва по-трудна задача от това да изберете самите телефони. Искате по-добра защита? Или търсите по-красив вид за устройството си? Силно препоръчително е също да защитите корпуса на телефона с някой от калъфите за телефони. 

Калъфите за телефони предпазват и камерата на телефона от надраскване, когато е поставен на масата. Калъфите за телефони се предлагат във всякакви цветове, така че могат драматично да променят външния вид на телефона ви. Те също могат да бъдат изработени от всякакви материали, като твърда или мека пластмаса, метал, дърво, силикон или кожа. Най-добра защита осигуряват калъфите за телефони, които имат капак за екрана (тип тефтер).

Калъфи за телефони тип тефтер - Keysoo

Калъфи за телефони тип тефтер

Проверете дали отворите за отделните портове са прецизно изрязани и попадат на точните места. Калъфи за телефони се изработват в огромни количества и може да се случи да има дефект – липса на отвор за порт, покритието на бутона да е прекалено твърдо, да покрива част от камерата и т.н. Подобен проблем можеш да срещнете и ако се спрете на калъфи за телефони Айфон 6 например, а вашият пък е от серията 7. Предлагат се и многофункционални калъфи за телефони, които могат да служат и като портфейл. Имат няколко отделения, в които можете да поставите кредитни и други карти или пари. Предварително помислете от каква защита се нуждаете. Много хора си мислят, че са небрежни по отношение на притежанията си и залагат на плътни и дори удароустойчиви калъфи за телефони, които осигуряват максимална защита при изпускане върху твърда повърхност.

 

2. Протекторът за екран пази ли изцяло или имаме нужда и от калъфи за телефони?

Екранните протектори са само едно парче от пъзела наречен “физическа сигурност”. Тези покрития ще ви помогнат да избегнете драскотини. Някои от по-скъпите дори предоставят базова защита срещу удари, но ако се притеснявате да изпуснете устройството си (което нека бъдем честни, е въпрос на статистика и рано или късно ще стане) или сте разсеяни и го правите доста по-често отколкото трябва, на вас ви е необходим най-вече калъфите за телефони. Така че, освен ако не се чувствате късметлии или сте си направи застраховка на устройството (която покрива физически повреди нанесени от удари), на първо място помислете за калъфите за телефони- те са тези които пазят телефона изцяло. Накратко обаче, идеалната защита са калъфите за телефони плюс протектор.

Цели калъфи за телефони - Keysoo

Цели калъфи за телефони

3. Защо са ни нужни калъфите за телефони и видове такива?

Калъфите за телефони са необходими, за да се запази здрав телефонът дълго време. В зависимост от моделите, калъфите за телефони предпазват в различна степен. Има такива, които предпазват от счупване, от драскотини, прах и даже от проникване на вода. Калъфите  за телефони са вариант и за промяна на дизайна на вашия смартфон. Можете да ги сменяте всеки ден в зависимост от настроението, облеклото или маникюра. На пазара се предлагат хиляди модели калъфи за телефони. Можем да ги разделим на универсални (подходящи за повече модели телефони) и специални (ако са за конкретен модел). Според материала, от който са направени, калъфите за телефони могат да бъдат:

– кожени – много надеждни, здрави и приятни на допир и не на последно елегантни, подходящи за хора, които харесват изчистения дизайн. Може би най-стилните калъфи за телефони сред множеството от предлагани варианти на пазара. Изработени от изкуствена или естествена кожа (според вида и модела), те са проектирани така, че да предпазват максимално добре, както гърба, така и екрана на телефона, без това да ни пречи на достъпа до бутоните и камерата. Кожените калъфи за телефони се предлагат в различни разновидности и цветове – с хоризонтално и вертикално отваряне, тип тефтер, slim (тънки), с издърпване, за колан, със стойка и други.

Кожени калъфи за телефони - Keysoo

Кожени калъфи за телефони

– пластмасови – леки, гъвкави, здрави. Този материал позволява калъфите за телефони от този тип да се произвеждат в различни форми и размери. На практика представляват допълнителен заден предпазен капак, изработен от надеждна пластмаса и осигуряващ защита от механичен удар по ъглите и откъм гърба на телефона. Този тип калъфи за телефони подпомагат за запазването на оригиналното усещане при допир на телефона, тъй като обикновено черупката плътно прилепва към формата на мобилният апарат. Тези калъфи за телефони се предлагат в най-различни цветове и форми.

– силиконови – еластични, отлично омекотяват удара при падане на телефона. Могат да ви служат дълго време, но пък телефонът става доста по-тежък. Това е най-разпространеният и лесно достъпен от всички варианти. Силиконовите калъфи за телефони са обикновен гъвкави и еластични. Повечето са проектирани като идеални за абсорбиране на силата на удар при падане или изтърване на твърда повърхност. Предлагат се в най-различни цветове (черни, бели, червени, сини, прозрачни и други) и разновидности.

Силиконови калъфи за телефони - Keysoo

Силиконови калъфи за телефони

– Платнени (универсални) – евтини и леки калъфи за телефони, но едва ли толкова добре ще защитят мобилния ви телефон. В най-общият случай могат да бъдат описани като тип портмоне или торбичка, в което могат да паснат и повече от един модел телефони. Тези калъфи за телефони обикновено са изработени от мека тъкан като памук, вълна или велур, която обгръща телефона изцяло и по-този начин го държи в безопасност. Платнените калъфи за телефони се предлагат в най-различни варианти – с цип, с лепка, с издърпване и т.н. Хубавото при тези калъфи за телефони е, че предпазват телефона от всички страни (макар и не толкова здрава защита като пластмасовите например), но пък неприятното е, че красивата визия на смартфона остава напълно скрита за света и при позвъняване понякога отнема известно време докато достигнем до бутона за отговор.

Калъфи за телефони тип джоб - Keysoo

Калъфи за телефони тип джоб

Основни видове калъфи за телефони:

– калъфи за телефони тип тефтер

– калъфи за телефони тип флип

– калъфи за телефони тип джоб

– калъфи за телефони тип кобур – обикновено са кожени

– калъфи за телефони тип спортен

– калъфи за телефони екстремни и удароустойчиви

И нека пак да кажем – защо точно калъфи за телефони?

Защото освен, че предпазват вашият мобилен свят, го правят и изключително красив. С такъв тип калъфи за телефони ще сте неотразим и ще показваш отношението си към света.

Без значение какви типове калъфи за телефони ще изберете, те ще допълват вашето приключение със смартфона. Калъфите за телефони предпазват мобилния ви телефон изключително добре от всичките му страни, правят го красив и забележим, подчертават индивидуалния ви стил.

 

 

 

1. Как се избират подходящите калъфи за телефони?

2. Протекторът за екран пази ли изцяло или имаме нужда и от калъфи за телефони?

3. Защо са ни нужни калъфите за телефони и видове такива?

Прочети повече

Показване на 1–12 от 72 резултата

Странична лента

Iphone (72)

BLUN флекси хоризонтално бял – iPhone 5/5s/SE

24.00 лв. 16.80 лв.

BLUN флекси хоризонтално кафяв – iPhone 5/5s/SE

24.00 лв. 16.80 лв.

Canvas Book case gray – iPhone 6/6s

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case gray – iPhone 6/6s Plus

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case navy blue – iPhone 5/5s/SE

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case navy blue – iPhone 6/6s

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case navy blue – iPhone 6/6s Plus

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case pink – Iphone 4/4s

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case pink – iPhone 5/5s/SE

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case pink – iPhone 6/6s

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Book case pink – iPhone 6/6s Plus

22.00 лв. 15.40 лв.

Canvas Fancy Black and Brown – iPhone 5/5s/SE

22.00 лв. 15.40 лв.