1. Съвети при избора на слушалки за телефон.

Изборът на най-добрите слушалки за телефон може да е малко по-трудно сега, понеже съществуват многобройни възможности. Освен това пускането на високотехнологични мобилни телефони съвпада с представяне на различни периферни устройства със съмнителен произход. Ние сме събрали практически съвети, с които не само да ви помогнем при избора на най-добрите слушалки за телефон, но и да се уверите, че тези, който купите ще работят добре с мобилния ви телефон.

Слушалки за телефон 1 - Keysoo
Слушалки за телефон от Keysoo
  • Слушалките за телефон са разделени на два основни типа, а именно жични и безжични. Кабелните слушалки за телефон се свързват с мобилния телефон чрез кабели. Безжичните слушалки за телефон от друга страна могат да обменят данни с други мобилни устройства чрез кратки радиосигнали.
  • Безжични слушалки за телефон (Bluetooth) са станали по-популярни, отколкото жичните слушалки за телефон. На първо място потребителите вече не трябва да използват досадните кабели. На второ място използването на безжични слушалки за телефон позволява да използвате и двете си ръце без да се мотае кабел около вас. Това е изключително важно, тъй като всички държави сега забраняват клетъчни телефони по време на шофиране, освен ако не използвате безжични слушалки за телефон.
  • По-новите модели на слушалки за телефон вече използват двойна микрофонна технология за анулиране на шум. Тази технология се възползва от два микрофона монтирани в слушалките за телефон, а вграден чип контролира тези микрофони, така че само един улавя фоновия шум, а другия възпроизвежда основното аудио, което в този случай е на говорещия глас. Освен с функция на два микрофона, би било добре да изберете   слушалки за телефон, които притежават програма за елиминиране на ехото.
  • Много-точковата технология позволява две мобилни устройства да се свързват към слушалките за телефон по едно и също време. Това е особено полезно, ако поддържате две клетъчни устройства или може би един мобилен телефон и медия плейър.
  • Най-новите модели автомобили сега идват оборудвани с Bluetooth технология, това означава, че можете удобно да програмирате Bluetooth възможността на машините. Може да се свържете както със слушалките за телефон така и мобилния телефон към аудио системата на колата, за да извършвате или приемате повиквания. Тези видове слушалки за телефон могат да се управляват с гласови команди, така че вече няма нужда да използвате ръцете си за да наберете номера, слушалките ще вършат работа за вас
  • Има няколко марки и модели слушалки за телефон. Ето защо е важно да сте уверени, че тези, които ще изберете, трябва да бъдат напълно съвместим с мобилното ви устройство. Винаги проверявайте производителя и препоръки на приятели и продавачи, преди да купите слушалки за телефон.

2. Видове слушалки за телефон.

– Най-популярният тип слушалки за телефон днес са тези за поставяне в ухото – Понеже са по-лесни за носене от класическия модел, който покрива ушните миди и при който има мост над главата за придържане на самите слушалки, слушалките за телефон за пъхане в ухото са се превърнали в най-използвани. Могат да бъдат използвани без твърде много неудобства на портативен плейър.

Слушаки за телефон 2 - Keysoo
Жични слушалки за телефон от Keysoo

– Моделите слушалки за телефон, предпочитани от спортистите – Тези слушалки за телефон са фиксирани и винаги ще останат по на ушите, понеже използват гъвкава арка зад ухото. Ето защо те са слушалките за телефон на тези, които практикуват джогинг, плуване или друг спорт и желаят да запазят ритъма на упражненията при слушане на музика.

Слушаки за телефон 3 - Keysoo
Спортни слушалки за телефон от Keysoo

– Класически модел слушалки за телефон – Каквото и да се говори, класическите слушалки за телефон предлагат най-добрия звук. Дали защото покриват изцяло ушната мида и позволяват оптимална фоно изолация, звуковото възприятие е пълно. Тъй като са обемисти не са особено преносими, но се използват у дома или, разбира се, в професионалните среди като звукозаписни студиа и DJ пултове.

Слушалки за телефон 4 - Keysoo
Класически слушалки за телефон от Keysoo

– Безжични слушалки за телефон – Те са на пазара от много отдавна, но едва наскоро достигат производителността, сравнима с тази на звука от стандартни модели с кабелна връзка. Предаването на звука се извършва чрез инфрачервени вълни или радиовълни. Въпреки това бъдете внимателни при избора на безжични слушалки за телефон, защото едва няколко марки осигуряват добро качество на звука. Положителният аспект е ясен – че ще се отървете от кабелите.

Слушалки за телефон 5 - Keysoo
Безжични слушалки за телефон от Keysoo

 

3. Съвети при покупката на Bluetooth слушалки за телефон.

Слушалки за телефон 6 - Keysoo
Bluetooth слушалки за телефон от Keysoo

Последното нещо, което искате е да закупите Bluetooth слушалки за телефон, които не ви пасват. В такъв случай просто ще ги оставите на дъното на раницата или в жабката, неизползвани. За да избегнете това стечение на обстоятелствата имайте предвид следните препоръки и съвети:

– Ако говорите по мобилния си телефон често с кола, градския транспорт или в друга потенциално шумна среда трябва да потърсите слушалки за телефон с добра репутация за технологията отстраняваща страничните шумове (noise cancellation). Алтернатива на Bluetooth слушалките за телефон при честа употреба в колата може да бъде Bluetooth комплект за кола, което представлява високоговорител за мобилния ви телефон.

– Ушна кука или тапа? Трудно е да разберете как ще е чувството с различния вид слушалки за телефон, освен ако не пробвате и двата типа. Ако носите очила трябва да имате предвид, че слушалките за телефон от тип кука може да бъде истинска досада , тъй като очилата и слушалката ще се съревновават за едно и също пространство. Помолете колеги и приятели дали можете да изпробвате техните модели.

– Ако сте от този тип хора, които говорят често, но не особено продължително по мобилния си телефон, то е хубаво да се замислите за слушалки за телефон без кука, и които да влизат директно в ухото. От друга страна ако слушалките за телефон трябва да останат прикрепени към ухото за по-продължителен период от време, то би било по-удачно да използвате тип кука. При избора на слушалки за телефон от тип кука дизайнът има по-голямо значение, понеже от него зависи и до колко плътно ще паснат към ухото дадените слушалки.

– Едни бляскави сребристи Bluetooth слушалки за телефон могат и да изглежда привлекателно в опаковката си на щанда, но как ли биха били на ухото ви? Представете си се със слушалките за телефон на ухо. Помнете че каквато и слушалки за телефон да изберете, те подобно на очилата ще бъде част от лицето ви.

1. Съвети при избора на слушалки за телефон.

2. Видове слушалки за телефон.

3. Съвети при покупката на Bluetooth слушалки за телефон.

Прочети повече

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.