1. Как да направим правилния избор за зарядно за телефон?

Много хора не обръщат внимание на това, как и с какво зареждат телефона си, което след време води до някои проблеми, които може да бъдат избегнати ако имаме малко повече информация относно зарядното за телефон. Разбира се най-нормалният подход е да вземем старото оригинално зарядно за телефон и да погледнем какво пише на него с малките буквички и цифри.

Параметрите на зарядното за телефона са важни защото може да си закупите ново зарядно за телефона от най-реномираната марка или някой приятел да ви даде защото има няколко, но ако това зарядно за телефон е слабо за вашето устройство, просто няма да ви върши работа. Например, ако имате телефон или таблет с батерия 4000mAh, който ползвате в автомобила за навигация и още няколко приложения, които работят едновременно, включили сте устройството в зарядното за телефон в колата и си мислите че всичко е ок, но батерията вместо да се зарежда се разрежда. Това е един от най-често срещаните проблеми и в повечето случаи се оказва, че сме си купили зарядно за телефон, което е два пъти по-слабо от заводското и разбира се при тази ситуация няма как да очакваме телефонът да се зареди коректно. Същия ефект се получава и когато ползваме едно зарядно за телефон за всички устройства. За едното е ок, защото е оригиналното заводско. Но няма как зарядно за телефон, което е 500mA и е за телефон с батерия 1300mAh например, да зарежда адекватно новият ви смартфон, който е с 5.5 инчов екран и три пъти по-мощна батерия. Тези неща важат и при зарядното за телефон за кола и при стандартното зарядно за телефон, и не напразно производителят е написал тези параметри, които е съобразил с определения модел смартфон. Разбира се винаги има някакъв толеранс в тях, но е хубаво да е минимален и няма смисъл ако имате телефон среден клас да си купите например 2А зарядно за телефон с функция Fast Charge от най-новия модел от топ производител, защото просто не ви е нужно толкова силно за конкретния случай. Обратния вариант с прекалено мощно зарядно за телефон също не е оптимален за батерията на телефона. Можем да дадем пример със смартфон от ниския клас, който има батерия 1500mAh, 4.0 инчов екран и производителя е сложил в комплекта зарядно, което е 0.5А и е преценил, че това е оптимално за този клас телефон. В заключение можем да кажем, че изборът на зарядно за телефон най-вече трябва да зависи от това за какво смарт устройство ще ползваме зарядното за телефон и какви параметри е заложил производителя за него. После може да преценим дали може да групираме няколко устройства, които са близки по мощност и имат разбира се една и съща букса за зареждане. Ако устройствата са доста разнородни, ще трябва да имаме два броя зарядно за телефон. Третото нещо е да подберем зарядно за телефон от някоя доказана марка или легитимиран познат магазин като Keysoo.

Марково зарядно за телефон - Keysoo
Марково зарядно за телефон

2. Основни критерии при избора на зарядно за телефон.

– Тип зарядно за телефон (стандартен адаптер или външна захранваща банка);

– Електрически характеристики на зарядното за телефон (напрежение, ток на зареждане, мощност);

– Поддръжка на технологии за бързо зареждане със зарядното за телефон;

– Производителят на зарядното за телефон;

– Броят на конекторите за кабела на зарядното за телефон и напрежението на всеки от тях.

Характеристики на зарядното за телефон - Keysoo
Характеристики на зарядното за телефон

<h2 id="3. Видове зарядно за телефон.

– Зарядно за телефон тип адаптер или захранващо устройство – Такива устройства са предназначени за зареждане на телефон или смартфон от домакинска мрежа. Те са свързани към захранващия кабел, през който преобразува електрически ток и „преминава“ към смартфона. Основните критерии при избора на този тип зарядно за телефон са параметрите входно напрежение, изходно напрежение, ток и поддръжка за технология за бързо зареждане. Отделно, заслужава да се спомене друг вид захранване – безжично зарядно за телефон. Такова устройство презарежда смартфон, който влиза в контакт с него. Разбира се самият смартфон трябва да поддържа безжично зареждане.

Зарядно за телефон с адаптер - Keysoo
Зарядно за телефон с адаптер

 

-Зарядно за телефон тип външна батерия или захранваща банка – Външната батерия, която също може да се нарече преносимо зарядно за телефон, захранваща банка и т.н., има същата оперативна цел като захранващите устройства – използва се за зареждане на смартфон. Принципът на работа на банката е както следва: Първо се зарежда от източник на захранване. Тогава той задържа натрупаната енергия за известно време; Когато смартфонът е свързан, банката прехвърля натрупаната енергия към свързаното устройство. Всъщност powerbank зарядното за телефон е предназначен за спешно презареждане на смартфон в условия, при които е невъзможно да се стигне до изхода или не за това време – например при пътувания. Капацитетът на външното зарядно за телефон също е от голяма важност. Колкото по-голям е капацитетът на банката за захранване, толкова повече пъти той може да презареди смартфона ви. Точният брой обаче зависи от редица други параметри. Така че не трябва да се надяваме, че например една банка за захранване с 5000 mAh може да презареди смартфона с 2500 mAh батерия два пъти.

 

Безжично зарядно за телефон - Keysoo
Безжично зарядно за телефон

4. Твърдения за зарядното за телефон, на които да не вярвате.

– Зарядното на телефона за през нощта е лошо нещо – Мобилните телефони в наши дни са ужасно умни. Телефонът знае кога батерията му е с пълен заряд и когато достигне тази точка, той спира зареждането ѝ. Това предотвратява презареждането на батерията както и увреждането ѝ. Така че не се страхувайте да оставяте включено зарядното за телефон цялата нощ.

Зарядно за телефон през нощта - Keysoo
Зарядно за телефон през нощта

– Трябва напълно да изтощите батерията преди да я сложите на зарядното за телефон – Не само, че батериите нямат „ефект на паметта“, но и не е нужно да ги калибрирате, както сте правили това при никел-металните хидридни батерии, защото това е лошо за тях. Така че не се колебайте да зареждате батерията със зарядното за телефон, когато пожелаете.

– Всяко зарядно за телефон е същото като останалите – Разбира се, че има значение кой е изработил зарядното устройство, с което зареждате телефона си. Фалшивите зарядни устройства са не само заплаха за безопасността ви, но могат да повредят и устройството ви. Ето защо е разумно да купувате директно от легитимни магазини, за които имате гаранция че предлагат качествена стока.

Качествено зарядно за телефон - Keysoo
Качествено зарядно за телефон

 

 

 

1. Как да направим правилния избор за зарядно за телефон?

2. Основни критерии при избора на зарядно за телефон?

3. Видове зарядно за телефон.

4. Твърдения за зарядното за телефон, на които да не вярвате.

Прочети повече

Не бяха намерени продукти, отговарящи на критериите Ви.