Power Delivery зареждане: какво е и защо вече няма да можем без него - Keysoo

Power Delivery зареждане: какво е и защо вече няма да можем без него

barzo-zarezhdane-1

Power Delivery зареждане: какво е и защо вече няма да можем без него

Ултра-бързо универсално зареждане или USB – C Power Delivery е технология за бързо зареждане, която осигурява до 70% по-високи нива на мощност от USB или Lightning зареждане. Като се възползвате от тази технология, ще откриете, че зареждането на вашия смартфон ще завърши по-бързо от обичайното време. Например от уебсайта на Apple научаваме, че с помощта на зарядно устройство USB-C и кабел USB-C към Lightning е възможно да заредите вашия iPhone до 50% от батерията за около 30 минути.

 

Какво представлява технологията Power Delivery и какви иновации въвежда?

Power Delivery Charging, наричано още PD Charging, променя зареждането на технически устройства по завладяващ начин. Големите производители на смартфони и лаптопи приемат този тип зареждане, като по този начин позволяват споделяне на зарядно за множество устройства. 

За разлика от технологията Quick Charge 3.0 на Qualcomm, която, когато се появи, представляваше пробив в бързото зареждане на устройства до 18 W мощност, технологията тип PD увеличи нивото на мощност до 100 W , като същевременно елиминира всякакви пречки като съвместимост, дори за лаптопи , по-рано изключен от технологията Quick Charge 3.0 на Qualcomm.

Технологията на Qualcomm може да се използва само от устройства, които са проектирани да бъдат съвместими с нея, точно както оригиналните зарядни устройства на някои смартфони, предназначени да зареждат само определено устройство. Проблемът възниква, когато съвместим с технологията Qualcomm телефон се повреди и бъде заменен със смартфон, който вече не е предназначен за Qualcomm. Следователно зарядното устройство вече няма да работи със същата ефективност и ще бъде заменено с такова, предназначено специално за новия смартфон, като по този начин ще помогне за увеличаване на количеството технологични отпадъци.  

С USB-PD е възможно да се сложи край на тези отпадъци , тъй като едно и също зарядно устройство е взаимозаменяемо между смартфони от различни марки, таблети, лаптопи и дори игрови конзоли, стига всички те да са оборудвани с USB-C порт. Няма значение колко малко или голямо е количеството енергия, необходимо на устройството, или кой го е произвел, защото зарядното устройство винаги регулира мощността си, адаптирайки се към нуждите на момента.

 

Да поговорим за безопасността

Плюс за Power Delivery зареждането е вниманието към безопасността. Взривени батерии и компрометирани смартфони поради неадекватно зареждане са епизоди от които всички се страхуваме. PD технологията реши този проблем, като оптимизира преноса на енергия в зависимост от устройството, което ще се зарежда. Зарядното и вашето устройство “разговарят” помежду си, опитвайки се да разберат коя е най-добрата комбинация от напрежение и ток сред тези, които зарядното устройство може да осигури, след което регулират мощността . По този начин няма риск от прекомерно захранване, което може да повреди веригата.

 

В заключение

Следователно говорим за иновативни зарядни устройства, способни динамично да се адаптират към потреблението на енергия на свързаното устройство, например въз основа на нивото на зареждане на батерията и температурата, за да осигурят винаги бързо и „направено по поръчка“ презареждане за нея .

Отне ви около 7 минути, за да прочетете тази статия. В същото време с Power Delivery вашето устройство би се заредило с повече от 15%!

Какво представлява технологията Power Delivery и какви иновации въвежда?

Да поговорим за безопасността

В заключение

 

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.