Xiaomi Redmi Note 8 срещу Huawei P50 Pro сравнение - Keysoo

Xiaomi Redmi Note 8 срещу Huawei P50 Pro сравнение

xiomi redmi note срещу Huawei P50 Pro

 Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro са два от най-обсъжданите телефони в последно време. В тази статия ще направим сравнение на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro.   

 

 

Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro са два от най-обсъжданите телефони в последно време. В тази статия искахме да сравним Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro и да разгледаме приликите и разликите на телефоните по отношение на дизайна, характеристиките на екрана и камерата и оценките на хардуера. Когато сравнявате Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, е от решаващо значение да се запознаете с общите характеристики на двете устройства, които позволяват разбиране на основната им производителност. Таблицата по-долу за основна оценка на ефективността ще бъде доста илюстративна.

Свойства

Xiaomi Redmi Note 8

Huawei P50 Pro

Размер на екрана 6,3 инча 6,6 инча
Тегло 190 г 195 г
ОВЕН 4 ГБ 8 ГБ
Разделителна способност на екрана 1080×2340 (FHD+) пиксели 1228×2700 (FHD+) пиксели
Версия на операционната система Андроид 9.0 (пай) Андроид 11 (R)
Технология на дисплея IPS LCD ОЛЕД
Разделителна способност на камерата 48 MP 50 MP

Дизайн прилики и разлики

Друг аспект, който не бива да се пренебрегва, когато става въпрос за сравняване на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, е дизайнът. За да направите точно сравнение, е много важно да знаете дизайнерските характеристики на двете устройства. И двата различни модела имат дизайн без рамки и привличат цялото внимание с тези функции. И двата телефона имат елегантен външен вид, който идва от леко тегло и фина изработка. И двете устройства имат извит екран. С една разлика: моделът на Xiaomi има 2.5D извит екран, докато този на Huawei има точно 3D извит екран.

На пръв поглед структурният материал на модела Redmi Note 8 на Xiaomi може да се смята, че е получен от метална сплав. Въпреки това, предпочитаният материал в този модел е материал от пластмасова сплав с метален външен вид по същество. Материалът, използван в цялостния дизайн на Huawei P50 Pro, е директно метален.

xiaomi redmi срещу huaweiy P50 Pro
Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro

Друг въпрос, който може да бъде разгледан при сравняването на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, са алтернативните цветови опции, предлагани от моделите. По отношение на цвета е възможно да изберете една от 4 различни опции в двата модела. Моделът Xiaomi Redmi Note 8 има цветове с по-тъмни и пастелни тонове като синьо, лилаво, бяло и черно. Моделът Huawei P50 Pro се предлага в по-меки цветови тонове като бяло, черно, златно и розово.

Оценка на хардуера

Основният фактор, който определя производителността и скоростта на смартфон устройствата, е хардуерът, с който разполагат. Структурните технологии, инфраструктура и софтуер, които смартфоните носят, са от решаващо значение за максимално ефективното използване. По време на сравнението на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro си струва да се знае, че има разлики между спецификациите на Redmi Note 8 и P50 Pro, като графиката и основния процесор, както и технологията за производство на процесора и използваната честота.

Хардуерни функции

Xiaomi Redmi Note 8

Huawei P50 Pro

Главен процесор 4x 2.0 GHz Kryo 260 (Злато) 1x 2.84 GHz ARM Cortex-X1 (Kryo 680)
Ядра на централния процесор 8 8
Графичен процесор (GPU) АДРЕНО 610 Адрено 660
Памет (RAM) 8 ГБ 4 ГБ
Капацитет на батерията 4000 mAh 4360 мАч
Технология за производство на процесори 11 nm 500 г
Чипсет Куалком Снапдрагон 665 (SM6125) Куалком Снапдрагон 888 (SM8350)
Честота на процесора 2,0 ГХц 2,84 ГХц

Капацитетът на паметта на Huawei P50 Pro -8GB -4GB е два пъти по-мощен в сравнение с Xiaomi Redmi Note 8. И двете устройства имат 8 процесори ядра и 64-битова процесора архитектура. Функциите, които успяха да се справят с всички тези текущи технологични разработки, потвърждават, че и двете устройства работят бързо. Когато сравняваме Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, си струва да споменем, че и двете устройства интегрират технологията за бързо зареждане в себе си. Моделът P50 Pro е интересен с технология за бързо зареждане от 66 W и поддържаща инфраструктурата на Huawei SuperCharge. Освен това, технологията за безжично бързо зареждане от 50 W е друг плюс на модела. Redmi Note 8 придоби технология за бързо зареждане от 18W. Сред характеристиките на Xiaomi Redmi Note 8 Pro е и технологията за бързо зареждане.

Сравняване на функциите на дисплея

Спецификациите на Huawei P50 Pro оставят няколко ризи по-високо впечатление от модела на Xiaomi, когато става въпрос за екрана. Екраните са изключително важен критерий по отношение на графиката и размера в телефоните. В интерес на истината не е трудно да се разбере качеството на резолюцията и дизайна от екрана на телефона. По време на сравнението на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro трябва да се вземат предвид и такива фактори.

Когато става въпрос за екрана в прегледа на Huawei P50 Pro, първо трябва да кажем, че този модел има OLED екран. Xiaomi Redmi Note 8, от друга страна, носи екран с поддържана IPS LCD технология. Срещу P50 Pro, който носи плътност на пикселите от 450 PPI, Redmi Note 8 има плътност на пикселите от 409 PPI. Сред характеристиките на Xiaomi Redmi Note 8, наличието на структура на екрана, назъбена с падане, също е важен дизайнерски детайл.

Резолюцията на екрана на двете устройства отговаря на стандарта FHD+. Капацитивният екран на двата модела привлича вниманието със своята функция за мултитъч докосване. Друг аспект, който трябва да се вземе предвид при сравнението на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, е броят на цветовете на екраните. Huawei P50 Pro има 1,7 милиарда цвята на екрана, докато Xiaomi Redmi Note 8 има 16 милиона цвята. Отново, докато честотата на опресняване на екрана на P50 Pro е 120 Hz, тази функция на Redmi Note 8 е точно 60 Hz. Заслужава да се отбележи също, че този брой достига до 300 Hz в скоростта на реакция на докосване на модела P50 Pro.

Redmi Note 8 и P50 Pro: Кой има по-добра камера?

При сравняване на Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro няма съмнение, че трябва да се вземат предвид и качествата и възможностите, свързани с камерата. Няма съмнение, че броят и качеството на фото и видео режимите, включени в P50 Pro, надвишават Redmi Note 8. Фактът, че удвоява броя на FPS, носени от конкурента му в сравнението, позволява мащабиране до 100 пъти и има телефото технология, прави P50 Pro привлекателен. Очевидната мегапикселова разлика в задните камери също е забележителна. Фактът, че резолюцията на видеото на предната камера на P50 Pro е два пъти по-висока от модела на Xiaomi, също е важна стойност. Когато се комбинират всички тези функции и разлики и се сравняват Xiaomi Redmi Note 8 и Huawei P50 Pro, лесно може да се каже, че моделът Huawei е една или дори няколко крачки пред камерата.