iPad или Galaxy Tab - Keysoo

iPad или Galaxy Tab

galaxy-tab-ipad-1

iPad или Galaxy Tab

Ако мислите да купите таблет, но не можете да решите коя марка да предпочетете, сравнението на iPad и Galaxy Tab в нашата статия ще ви помогне много.
Apple, която предлага иновативни устройства като iPod, iTunes и iPhone към обслужването на потребителите, откри нова ера в света на технологиите с iPad, който започна да продава през последните години. iPad, който създава отличен продуктов клас между мобилни телефони и преносими компютри, привлича вниманието на потребителите поради удобството, което осигурява. Очаква се този клас продукти, наречени таблети, да засегне сериозно пазара на нетбук след известно време.
Samsung Galaxy Tab, който е ефективно въведен в нашата страна, както и в други страни, се оценява малко по-различно от технологичните експерти. Galaxy Tab, който използва поддържаната от Google операционна система Android, е показан като най-силният конкурент на iPad с неговите функции. Когато сравнявате iPad и Galaxy Tab, най-важната функция, която прави Galaxy Tab да се откроява, е, че може да се използва като телефон. Това обаче може да се възприема и като недостатък. Защото в този случай Galaxy Tab може да се сравни с iPhone. Така че може да се каже, че Galaxy Tab е устройство между iPad и iPhone.

Разлики между iPad и Galaxy Tab

При сравняване на iPad и Galaxy Tab разликите между тези две най-съвременни устройства първо хващат окото. iPad и Galaxy Tab имат разнообразие от функции, които им дават горната ръка над различен хардуер. Нека проучим подробно тези два популярни модела таблети, които са в голямо търсене от потребители, които се интересуват от технологични устройства:

Екран:

iPad има 9,7-инчов дисплей и резолюция 1024 x 768. Лесно може да се каже, че скоростта на реагиране при докосване е отлична. Освен това цветовете са много ярки и впечатляващи.
Galaxy Tab има 7-инчов дисплей и резолюция от 1024 x 600. Фактът, че размерът на екрана на Galaxy Tab, който има много добра скорост на реагиране при докосване, е по-малък, е значителен недостатък.
При сравняване на iPad и Galaxy Tab над качеството на екрана е възможно да се каже, че iPad има определено превъзходство.

Тегло и размер

Докато iPad тежи приблизително 700 грама, той е малко по-малък по размер от Хартия А4. По този начин можете лесно да носите iPad в ръката си като документ.
Galaxy Tab, от друга страна, тежи само 380 грама. Физически може да се каже, че е някъде между iPad и мобилния телефон.
Когато сравнявате iPad и Galaxy Tab, можете да изберете Galaxy Tab, ако теглото и размерът са важни за вас, или ако имате голям джоб, можете дори да носите Samsung Galaxy в джоба на якето или палтото си.

Спецификации на хардуера:

И двата модела таблети са оборудвани с 1 GHz процесор. Но Galaxy Tab има два пъти съдържанието на RAM. (Разделът Galaxy е 512 MB, докато iPad е 256 MB). Galaxy Tab разполага и с предни и задни камери, които не са налични на iPad.
Друго предимство, което предоставя Galaxy Tab, е, че всичките му модели имат GPS. Но само 3G модели на iPad имат GPS способност.

Фотоапарат:

iPad няма функция за камера.
Galaxy Tab има две камери, 1,3 MP отпред и 3 MP на гърба и LED светкавица. Благодарение на тази функция можете да правите снимки или HD видеоклипове в качество 720p с вашия Galaxy Tab. Можете също така да имате видеоразговор с близките си.
Когато сравнението на iPad и Galaxy Tab се оценява според функцията на камерата, Galaxy Tab е ненадминат по отношение на камерата.

Памет:

iPad има 16, 32 и 64 GB опции за вътрешна памет. За съжаление не е възможно да свържете външната памет или да надстроите паметта.
Galaxy Tab, от друга страна, осигурява поддръжка до 32 GB MicroSD карти в допълнение към вътрешната си памет 16 и 32 GB.
Въпреки че Samsung Galaxy Tab изглежда по-привлекателен поради разширяемата си памет, като се има предвид високата цена на 32 GB Micro SD карти, може да се каже, че това предимство е изчезнало.

Функция на телефона:

Samsung Galaxy Tab има функция за вътрешен телефон, както и функция за таблет. Така че може да се използва като телефон, когато бъде поискано. Всъщност Galaxy Tab също може да се счита за по-голяма версия на смартфона Samsung Galaxy S.
Няма функция за използване на iPad като телефон.
Това поставя Galaxy Tab една стъпка напред по отношение на сравняването на iPad с Galaxy Tab.

Музикален плейър:

Един от важните проблеми при сравняване на iPad с Galaxy Tab е функцията за музикален плейър. И двата таблета поддържат много музикални формати, включително AAC, MP3 и WAV.
iPad поддържа също аудио (2, 3 и 4 формата), Apple Lossless и AIFF.
Разделът Galaxy, от друга страна, поддържа OGG, WMA, AMR-NB/WB, FLAC, AC3, MIDI, OTA и i-Melody.

Поддръжка на светкавицата:

IPadът, който лесно можете да закупите сред обновените модели телефони и таблети Easycep, не поддържа Flash, както прави на другите мобилни устройства на Apple.
Разделът Galaxy с Android поддържа Flash. Но когато сравнявате iPad срещу Galaxy Tab, трябва да знаете, че производителността на Flash видеоклиповете в Galaxy Tab няма винаги да е перфектна.

Батерия:

3G за iPad изглежда осигурява 8-10 часа живот на батерията въз основа на използването на Wi-Fi.
На Galaxy Tab, това е в диапазона от 5-7 часа.
Затова при сравняване на iPad и Galaxy Tab по отношение на живота на батерията iPad безспорно превъзхожда.

Приложения:

На iPad се използва операционната система, наречена iOS4. Вече има повече от 25 000 приложения, налични в App Store, направени специално за iPad. В същото време повече от 200 000 приложения, произведени за iPhone, могат да се използват на iPad.
Samsung Galaxy Tab използва операционната система Android 2.2. Има повече от 100 хиляди приложения на пазара на Android. Въпреки това, повечето от тези приложения се произвеждат за телефони с операционната система Android. Броят на приложенията, специално подготвени за 7-инчовия екран Galaxy Tab, все още е доста малък.
Когато сравнявате iPad с Galaxy Tab, когато става въпрос за приложения, е ясно, че iPad е превъзходен.

Мултимедийна поддръжка:

Apple има изключително значителен пазарен дял в музиката и видеото благодарение на iTunes.
Разделът Galaxy поддържа 10.1 Flash, DivX, Xvid и WMV.
Въпреки че iPad поддържа различни формати с помощта на различни приложения, когато iPad и Galaxy Tab са сравнени, Galaxy Tab надминава iPad в това отношение.

Връзка:

iPad си проправя път на пазара с Wi-Fi и 3G/ Wi-Fi модели. 3G/Wi-Fi моделите се отличават с 3G/HSDPA свързаност, 802.11a/b/g/n Wi-Fi и Bluetooth 2.1 EDR, които позволяват само обмен на данни.
В допълнение към 3G / HSDPA и 802.11 b / g / n, този модел може да извършва телефонни разговори и да изпраща SMS / MMS с помощта на bluetooth слушалки. С тези функции Galaxy Tab изглежда като голям телефон с Android.
В заключение е необходимо да се приеме, че Galaxy Tab е по-висш от iPad, когато става въпрос за свързаност.

iPad срещу Galaxy Tab Няма ясен победител

Както iPad, така и Galaxy Tab са най-добрите продукти в съответните им категории до момента. В интерес на истината, когато iPad и Galaxy Tab са сравнени, не е възможно да се говори за категоричен победител от техническа гледна точка. Потребителите трябва да решат кой от тях да избeрат според индивидуалните си предпочитания, възприемането както на марките, така и на дизайна.
С изобилието от приложения в AppStore, големият и светъл екран, забележителният алуминиев дизайн и възприемането на марката на продуктите на Apple, iPad може да изглежда няколко крачки напред. Въпреки това, Samsung Galaxy Tab, който не възнамерява да бъде в собствената екосистема на Apple, може да бъде предпочитан от тези, които се интересуват от Android системи и искат да продължат да използват функциите на телефона.

Разлики между iPad и Galaxy Tab

iPad срещу Galaxy Tab Няма ясен победител

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.