Кога трябва да се смени протектора на екрана на телефона - Keysoo

Кога трябва да се смени протектора на екрана на телефона

smyana-na-protektor-1

Кога трябва да се смени протектора на екрана на телефона

Протекторите на екрана вече идват стандартни с всеки телефон. Те ни позволяват да държим телефоните си удобно и без страх да ги счупим. Те обаче не са вечни и някои знаци ни показват ,че е време да ги сменим.

През последните години протекторът е главна част от защитата за мобилните телефони. Силно препоръчваме стъклени протектори, за да запазите дисплея на телефона си от драскотини и пукнатини.

Има случаи, когато протекторът на екрана е захабен или износен и трябва да бъде заменен. Когато на протектора на екрана се появи драскотина или пукнатина, това означава, че е време да го смените. Тези пукнатини и драскотини могат да бъдат силно дразнещи и пръстът ви може да се закачи на протектора на екрана. Това също може да увеличи риска от увреждане на дисплея.

Но разбира се, важно е да знаете кога да смените протектора на екрана си, преди да навредите на устройството. Нека разгледаме някои признаци, за да знаете, кога е наложително да се смените протектора на дисплея. Ето какво трябва да знаете:

Отлепване на протектора на телефона

Един от най-големите признаци за подмяна на протектора на екрана на телефона е, когато започне да се отлепва. Отлепването е това, което се случва, когато ъглите на протектора започват да се надигат. Това не само изглежда лошо, но проблемът като цяло ще се влоши, ако остане неразрешен. За щастие, ако разрешите проблема достатъчно рано, може просто да се наложи да замените или протектора на екрана на телефона си, или калъфа. 

Една тънка пукнатина на протектора на телефона

Пукнатините са най-видният знак за подмяна на протектора на екрана на телефона. Независимо дали тези пукнатини се дължат на злополука или на некачествен протектор, те трябва да бъдат премахнати.

протектор
Една тънка пукнатина на протектора на телефона

За съжаление, дори една пукнатина в протектора на екрана може да доведе до други такива, които да застрашават самото устройство. Най-честата причина за това е общото износване.

Слабо защитен екран

Ако протекторът на дисплея не защитава адекватно екрана на телефона, това също е знак, че има проблем. Понякога това може да се дължи на лошо или неправилно поставен протектор. Ако планирате да смените протектора на телефона си, предлагаме да го закарате в магазин за мобилни аксесоари, за да го заменят.

протектор
Слабо защитен екран

Проблемът обаче може да не е само протекторът на екрана. Проблемът би могъл да бъде свързан и с калъфа на телефона. Препоръчваме да замените както протектора на екрана, така и самия калъф.

Течно увреждане на протектора на телефона

Протекторите на екрана пазят  телефона от драскотини и напукване, но те не са предназначени да предотвратят течно увреждане. Ако има някакво течно увреждане на протектора на екрана на телефона, трябва да го замените.

протектор
Течно увреждане на протектора на телефона

Няма значение вида на течността. Дори ако течността е била вода, сода, или кафе, протекторът на екрана трябва да бъде заменен незабавно. Правейки това, ще попречите на течността да проникне в самия дисплей на телефона.

В обобщение

Протекторите за дисплей са може би най-често срещаните аксесоари, които идват в комплект с телефони днес. Те са достъпни и защитават дисплея на телефона ви от всякакви повреди. Въпреки това, те наистина се износват с течение на времето. Можете да удължите живота им, като направите няколко неща, но в крайна сметка, те ще трябва да бъдат заменени.

Ако забележите някой от знаците, споменати по-горе, препоръчваме да замените протектора на екрана на телефона си. Това може да ви спести пари в дългосрочен план, тъй като  протектори са доста достъпни.

Нашият уебсайт е изключително удобен за потребителя и перфектната среда за закупуване на калъфи за мобилни телефони, протектори за екран, зарядни устройства и много други аксесоари. Ако търсите най-добрите екранни протектори, аксесоари за телефони и други, можем да ви помогнем. Разгледайте нашия  Онлайн Магазин – Keysoo и намерете това, което търсите днес!

Отлепване на протектора на телефона

Една тънка пукнатина на протектора на телефона

Слабо защитен екран

Течно увреждане на протектора на телефона

В обобщение

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.