Нужно ли е да имате протектор за камерата на телефона си? - Keysoo

Нужно ли е да имате протектор за камерата на телефона си?

Нужно ли е да имате протектор за камерата на телефона си?

Всеки знае, колко е важно един телефон да има качествен протектор за екран, който може ефективно да предотврати счупването на дисплея. Но малко хора, обръщат внимание на протектора за камерата, оставяйки обектива на телефона, изложен на опасност.

 

Много хора смятат, че протекторът за камерата е нещо ненужно. Но точно обективa, както дисплея, е изложен на опасност от надраскване и счупване. Следователно, той е препоръчителен.

 

След поставянето на протектора за камерата в единични случаи, може да се получи замъглена или изкривена картина при снимане, дори може да има изкривяване на цвета. Препоръчително е, да се монтира стъклен протектор с високо съдържание на алуминий, и по този начин проблемът може ефективно да бъде избегнат. 

 

Поради високата прозрачност на стъклото, който е с голямо съдържание на алуминий, той може да покаже истинската картина на оригиналната снимка. Цветът и светлината ще се променят само леко, което е почти същото като оригиналния ефект на снимане.

 

В днешно време, модерната технология може да интегрира многослойна структура, така, че стъкленият протектор да е само около 0,2 мм, много тънък и лек. Освен, че предпазва обектива от надраскване или счупване, протекторът има много полезна функция, той е прахоустойчив! Дори малки частици, които се придържат към обектива, значително могат да намалят ефекта на снимане. 

 

Протекторът трябва да бъде плътно прикрепен към обектива, за да се предотврати залепването на прах по него.

Необходимо е да се уверите, че той е поставен точно на дупката на камерата. Ако по време на монтаж, се появят малки мехурчета или бели ръбове, прахът може лесно да влезе през тях. Ето защо, когато избирате стъкло, най-добре е да закупите протектор с функция за автоматична адсорбция, така че да избегнете мехурчета и белите ръбове.

 

Друго предимство на тази функция е, че предотвратява потъмняването на светкавицата и гарантира, че обективът работи правилно. Закрепването на протектора изглежда просто нещо, но за да бъде ефективно, трябва да е поставен правилно. Изборът на стъкло на камера с автоматична адсорбция, може да ви спести много проблеми.

Трябва да защитим камерата на телефона, точно както защитаваме дисплея на телефона. 

Търсиш си протектор за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.