Втора употреба телефон: всичко, което трябва да знаете - Keysoo

Втора употреба телефон: всичко, което трябва да знаете

telefon-vtora-upotreba1

Втора употреба телефон: всичко, което трябва да знаете

Това, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате телефон втора употреба, е, че мястото, където е закупено устройството, е безопасно и че контролът на щетите се извършва изчерпателно.

Ние не използваме електронни устройства, както в миналото, само за да улесним работата си или като луксозно превозно средство. Особено по време на периода Covid-19, тъй като прекарваме повече време у дома, провеждаме бизнес срещи, социални отношения и дори пазаруваме чрез електронни устройства. Най-активно използвани от това са мобилните телефони, които постоянно държим в ръцете си. На улицата или у дома мобилният телефон се превърна в незаменимата ни част, която винаги стои близо до нас и осигурява всякакъв вид комуникация. Въпреки това, с бързото увеличение на обменния курс на долара, стана много трудно да си купим мобилен телефон с функциите, които искаме. Поради тази причина, особено през последния период, интересът към пазара на мобилни телефони втора употреба се е увеличил постепенно. Поради тази причина ще Ви информираме на какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба.

Има някои фактори, на които трябва да обърнете внимание, за да имате телефон втора употреба, който има както разширени функции, така и достъпна цена. Дори и най-малката невнимателност може да причини големи щети на бюджета ви. Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дали телефонът втора употреба, който искате да купите, е регистриран в системата.

Телефоните, които не са регистрирани в системата или които изглежда принадлежат на някой друг освен на човека, от който сте купили, могат да ви причинят големи проблеми. За това е много важно мястото, от където купувате телефона, да е сигурно. 

Какво да се помисли при закупуване на телефон втора употреба: Избор на надеждни канали

Най-голямата грижа за закупуването на телефон втора употреба е колко може да се вярва на другата страна. Трябва да изберете канали, които знаете или където можете да прочетете коментарите за предишна покупка, за да си купите телефон втора употреба със спокойствие. Колкото и безопасно да звучи пазаруването лице в лице, сега сме в ерата на технологиите и можем да получим по-цялостна увереност в цифровата среда. Поради тази причина експертите препоръчват да използвате интернет сайтове, а не физически магазини при закупуване на телефони втора употреба.

Можете да видите всички функции на устройството чрез сайта и не забравяйте да прочетете коментарите, направени след други покупки. В същото време защитените уебсайтове ви изпращат устройството физически нулирано от експерти, когато купувате телефон втора употреба. Когато има проблем с устройството, знаете с кого трябва да се справите и имате гаранция, която да ви поддържа във всяка ситуация.

Обърнете внимание на цената

Най-важният фактор на което трябва да обърнете внимание, когато купувате телефон втора употреба, е цената на устройството. Трябва да направите задълбочени изследвания, преди да купите мобилен телефон втора употреба. Най-лесният начин да направите това е с надеждни уебсайтове. Оттук лесно можете да видите характеристиките на устройството, историята на повредите и да го сравните с другите. Трябва да стоите далеч от устройства, които са далеч под пазарната стойност.

Ако имате възможност, можете да се свържете с продавача, за да попитате защо цената е толкова ниска и да разберете. В някои случаи мобилните телефони втора употреба без сметка могат да бъдат по-евтини. Не трябва обаче да им давате увереност, защото законопроектът предлага солидна увереност за проблеми, които могат да възникнат по-късно. Също така трябва да стоите далеч от устройства, които са далеч над пазарната стойност или дори на същата цена като нулата. 

На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба: Проверка на IMEI записа от системата

Гледайки записа IMEI е този, който ще ви даде най-голямата увереност за това, което трябва да се обърне внимание при закупуване на телефон втора употреба. Проверката на записа IMEI, която лесно ще направите от електронното правителство, ще ви помогне да разберете дали телефонът е влязъл в страната чрез правни средства.

Ако регистрацията на телефона втора употреба, който сте купили, не е намерена в системата, това показва, че устройството е било донесено в страната незаконно. Също така, ако мобилният телефон има временна регистрация в системата, попитайте другата страна за документите на устройството. Ако не може да ви ги даде, вероятно пак е незаконно. Можете да използвате това мобилно устройство втора употреба само за 6 месеца, след което устройството ще се изключи автоматично. Ако IMEI записът изглежда принадлежи на друго устройство в системата, има голяма вероятност телефонът да е откраднат. Поради тази причина е много важно да направите покупка, където между тях има безопасен посредник.

Тест докосване

Сензорната система на екрана стана още по-важна, тъй като ключовете на мобилните телефони постепенно намаляват или дори напълно излизат извън употреба. Поради тази причина трябва да тествате екрана и да докоснете веднага след като получите телефона си. Телефоните втора употреба идват физически нулиране от защитени уеб сайтове, но ако сте получили устройството чрез други канали, вижте дали има пукнатини на екрана. Малка пукнатина след това може да се превърне в голям проблем и да ви струва много скъпо.

Може да се наложи да платите същата сума пари като за нов телефон. След извършване на контролата на екрана трябва да тествате и скоростта на възприятие на сензорната система, като отключите клавиатурата. Просто докоснете разделите на екрана и плъзнете през менютата. Контролът на екрана също ви дава важна информация за историята на ремонта и щетите на устройството.

На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба: Уверете се, че аксесоарите са оригинални

Един от важните елементи за това, което трябва да се обърне внимание при закупуване на телефон втора употреба е, че аксесоарите са оригинални. Когато купувате телефон втора употреба от защитени уеб сайтове, устройството идва при вас физически нулиране от експерти. Също така пристига при вас с аксесоари. Ако обаче сте закупили телефони втора употреба от друго място, уверете се, че слушалките и зарядното устройство, които сте получили, са оригинални.

Особено неоригинални зарядни устройства намаляват живота на батерията и след това трябва да смените батерията. Това кара телефона втора употреба, който купувате, да побере бюджета ви, за да ви струва повече поради замяната на части. Също така е много важно слушалките да са нови. Уверете се, че входящите слушалки са неизползвани. Най-малката небрежност в това отношение може да доведе до влошаване на вашето здраве.

Проверка на камерата и микрофона

Проверката на камерата е много важен в днешния свят, където често определяме модела на мобилния телефон, който ще купим според качеството на изображението. За да направите това, опитайте функцията на камерата, след като разгледате физическата структура на телефона втора употреба, веднага щом стигне до вас. Включете първо камерата и направете няколко снимки и видеоклипове, след което ги погледнете, за да проверите качеството на изображението и обективите. Увеличавайки и излизайки от снимката, лесно можете да разберете дали има проблем с мъртвите пиксели или сензора на екрана. Можете да получите по-изчерпателна представа за качеството на камерата, като се опитате да правите снимки в портретен или флаш режим.

Качеството на микрофона също е много важно, за да се установи необходимата комуникация с телефона. За да проверите това, веднага след като мобилният телефон втора употреба стигне до вас, можете да включите линията си и да се обадите на роднините си. Можете също да направите този тест, като запишете аудио и го слушате по-късно. По този начин ще намерите отговори на въпросите дали гласът ви достига ясно до другата страна или има някакво изкривяване в гласа. С тези опити можете да използвате устройството в продължение на много години, като се уверите, че най-често използваните функции на камерата и микрофона на телефоните са непокътнати.

 

1)Kакво да се помисли при закупуване на телефон втора употреба: Избор на надеждни канали

2)Kакво да се помисли при закупуване на телефон втора употреба:Обърнете внимание на цената

3) На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба: Проверка на IMEI записа от системата

4) На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба:Тест докосване

5)На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба: Уверете се, че аксесоарите са оригинални

6)На какво трябва да обърнете внимание при закупуване на телефон втора употреба: Проверка на камерата и микрофона

Търсиш си калъф за твоя смартфон? Напиши в търсачката твоя модел телефон и виж нашите предложения, или се свържи с нас, за да ти помогнем да направиш най-добрия избор според твоите нужди.